Дарин Великов иска да промени характера на отбора


Дарин Великов иска да промени характера на отбора
28-03-2017 13:04

Новият старши-треньор на Черно море Тича Дарин Великов, който отново се завръща в отбора, коментира назначаването му преди първата тренировка с отбора. Ето какво каза, като направи впечатление, че индиректно обвини предшественика си Спас Натов, че в играчите е липсвало отношение към мачовете и характер:
 
"Целта е да спечелим оставащите три мача до края на редовния сезон и да влезем в плейофа с друг вид и амбиция.", каза специалистът.
 

Преди първата тренировка казах на състезателите, че това поведение на отбора и начинът, по който се държи на терена, не е Черно море. Искам отборът да е отбор с характер. Черно море винаги е имал тежки моменти, имал е кризи и по-тежки моменти, но винаги е имал характер и всеки се е съобразявал с Черно море. Искам още следващия мач отборът да изглежда по друг начин – като поведение, като отношение"

 

"Изненадан бях от предложението към мен. Стана много бързо. Трябваше за един-два дена да се вземе бързо решение, защото отборът не може в тази ситуация да остане без треньор. Моите сантименти към Черно море всички ги знаят. Не можех да откажа на УС на клуба и на Черно море не се отказва. Цел трябва да си поставим самите ние", заяви още специалистът. 
 
"Аз съм изненадан, че сме стигнали до положение дали Черно море Тича ще участва в плейофите или не. Целта е да спечелим трите мача до края на редовния сезон и да започнем в плейофа с друг вид и друга амбиция. Това са ни играчите, не можем да привлечем нито един нов баскетболист, не можем и да освободим. Те имат своите качества, аз им вярвам и смятам, че с тези състезатели в момента в отбора, можем да оставим добро впечатление тази година в първенството и да го завършим достойно. Искам да променим характера, Черно море Тича няма да бъде така примиренчески", каза още Великов. 
 
"Договорката ми с Павлин Николов е до края на първенството. За новото първенство нищо не мога да говоря на този етап. Доколкото знам в месеците след края на сезона ще се решава бюджетът на клуба, каква селекция ще се прави, така че на този етап моят ангажимент е до края на първенството", каза още Дарин Великов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Дарин Великов, Черно море Тича, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи