Сашо Янев към Спас Натов: Никога няма да забравя как ме наложи при мъжете


Сашо Янев към Спас Натов: Никога няма да забравя как ме наложи при мъжете
(сн. lap.bg)
27-03-2017 16:49

Рожбата на школата на Черно море и доскорошен състезател на варненския клуб - Александър Янев, също взе позиция по повод напускането на Спас Натов. Той изпрати писмо до BGbasket.com, което публикуваме без редакторска намеса:

 

"Чудех се откъде да започна и какво по точно да кажа, за да не обидя някои, които си мислят че "ако не е този, ще е някой друг", че баскетболът във Варна е просто един спорт, едно предприятие или някъде, където трябват да се дадат пари... Е, да, ама не... 
Днес,когато разбрах и след това прочетох, че Спас Натов освен че няма да води мъжкия отбор, но и напуска като ръководител на школата, освен че бях супер изненадан, си задодох и въпроса каква трябва да причината, за да си тръгне човек, който всички знаем колко е спокоен и всеотдаен на работата си и на варненския баскетбол, който през последните две години (най-тежките в клуба след оставането без спонсор - януари 2016 и сезон 2016/2017, в който с този бюджет, не може да се търсят никакви резултати) се бореше и работеше над това без да се замисля, без оправдания или извинения за доброто на клуба. Както го е правил до сега, както го прави от 20 години единствено във Варна, въпреки че не е варненец, човек, който може да бъде само за пример с неговия професионализъм си тръгва от школата. Да, толкова са годините, които този баскетболист и тази личност е донесъл на варненските фенове, които са препълвали Двореца на културата и спорта само заради него, само заради неговата сърцата игра. Толкова много радост, безброй усмивки, хиляди емоции е дал на варненските, но и на българските баскетболни фенове с играта си, а колко ли деца и момчета са желали, искали са и са станали баскетболисти гледайки негова игра. В това число ще кажа, че и аз съм от тези деца, които съм гледал и съм се запалил да играя баскетбол гледайки него и отбора на Черно море Варна. Познавам го и знам, че единственото, за което го боли в момента са децата, които той тренираше и вярваше във възможностите им. 


А сега въпроси без отговор. Как е възможно да бъде пуснат да си тръгне от клуба, от Варна? Какво може да го е накарало да вземе това решение и как ще си тръгне от клуба единственият човек останал с име във варненския баскетбол? 

Ще разкажа набързо и моята история свързана с тренера Натов. Бях на 16 години когато за първи път ме взимаха на тренировки с мъжете и той беше треньор там. Взимаха ме само на вечерните тренировки и след това оставах с моята възраст и като започвах с мъжете в 5ч. си тръгвах от залата в 9. Помня, че той ми казваше, че трябва да се радвам, че тренирам с мъжете, въпреки че не играех, не както е сега да караме и молим юношите да идват на тренировки. Лека полека получавах минути да играя, но отборът тогава беше добър, имаше доста силни играчи, беше много трудно и трябваше да се бориш, ако искаш да играеш. Няма да забравя един мач - играхме с Балкан в Ботевград и който бие отиваше на финална четворка за купата в Самоков. На полувремето падахме с 13 точки и на почивката в съблекалнята той ми каза:
`Янев влизаш да играеш цяло второ полувреме. Не ме интересува какво ще става и какво ще се случва утре, ако трябва да падаме.`


Мачът беше уникален. Четвъртата част започна с 10 точки аванс за Балкан, а накрая ние бихме с 6. Той ми беше дал тази възможност да играя и повярва в мен, въпреки че не бях още готов. След това на финалите на купата станахме втори и аз получавах много игрови минути, както и до края на сезона. Никога няма да забравя как той ме наложи при мъжете и как ми даде този шанс. Знам, че и в момента се опитва или вече "опитваше" да наложи младите играчи в мъжкия отбор. Това е неговото мислене - да играят все повече млади и да се повярва в тях.


Аз сега мога да му бъда благодарен за това, но съм сигурен, че и още много хора могат да му благодарят за това какво е направил като баскетболист, като приятел и сега като треньор продължавайки да дава от себе си.


На ръководството на Черно море мога да кажа само, че печелившия от тази ситуация е само тренера, че единсвеният, който не заслужаваше такова отношение и ръководене на клуба от ваша страна беше той. Този човек е толкова важен в клуба, колкото никой не може дори и да си помисли. Ако можете така лесно да допуснете да си тръгне човекът оставил всичко от себе си за варненския баскетбол, толкова лесно значи можете и да оставите клуб като Черно Море да загине.


Тренер всичко хубаво ти желая, гледай само напред, където те чакат още по-хубави моменти и знам, че имаш още много да дадеш на българския баскетбол и на децата."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Сашо Янев, Спас Натов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи