Страхотен Везенков избухна срещу Андора


Страхотен Везенков избухна срещу Андора
eurohoops.net
26-03-2017 15:43

Александър Везенков изигра един от най-добрите си мачове и бе най-резултатен за своите с 18 точки, а Барселона победи Андора със 102-65 в двубой от последния 26 кръг на испанското първенство. Българинът вкара 4 тройки (3 в последния период) като последната му бе точно 100-тната точка на каталунците, а с тях добави още 4 борби, 3 асистенции и 2 откраднати за близо 28 минти в игра. Барселона изигра трудно първо полувреме, но силно включване на Везенков през второто полувреме донесе успеха на каталунския тим.

 

Българинът бе 2/2 при стрелбата си от средно разстояние, 2/2 от фаула и 4/6 от тройката. Това бе 17-та победа за тимът на Йоргос Бардзокас, който има и 7 загуби и продължава да дели четвърто място в Лига Ендеса с Реал Мадри и Баскония, а съперникът им е осми с 12-12 преди Билбао, който падна по-рано от Реал Мадрид. В следващия кръг Барселона гостува на шестия в класирането Гран Канария.


Андора започна по-добре двубоя и поддържаше малка преднина в първия период. Барселона успя да обърне в последния секунди на частта и задържа аванс до средата на втората. Съперникът обърна за кратко при 27-26, но Барселона завърши първото полувреме с ударна серия 17-4 и обърна изцяло нещата в своя полза. Воден от Александър Везенков, Маркъс Ерикос и Наваро тимът на българския национал изигра убедително второ полувреме и спечели заслужено мача.

 



По 15 точки за успеха на каталунците отбелязаха Тайрис Райс и Виктор Клавер, а 14 реализира Хуан Карлос Наваро.
Над всички за Андора с 18 точки бе Джорджи Шермадини.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Барселона
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи