Балкан спря серията от пет поредни загуби


Балкан спря серията от пет поредни загуби
(сн. lap.bg)
25-03-2017 19:45 | Мария Маринова

Балкан спря негативната серия от пет поредни загуби в Националната баскетболна лига. Пред собствена публика „зелените“ се наложиха по категоричен начин над тима на Черно море Тича с 94-71 и му нанесe шесто поредно поражение. След този мач Балкан е с актив 10-10, докато варненци са с 5-16.

 

Баскетболистите на Небойша Видич контролираха мача от самото начало и съвсем заслужено се поздравиха с успеха. Преди началото на мача Травис Даниълс получи наградата си за MVP на турнира за Купата на България, тъй като не присъстваше на награждаването в Пловдив. В следващия кръг Балкан приема Левски, отново в „Арена Ботевград“, докато Черно море Тича почива.

 

Първите минути на мача започнаха равностойно, като отборите си размениха по два коша за 4-4. Балкан обаче бързо натрупа преднина от 9 точки след три поредни тройки – една на Амин Хот и две на Станимир Маринов. Това принуди наставника на варненци Спас Натов да вземе прекъсване. Дори и това обаче не спря силната серия на домакините и след първата част те водеха с 24-17.

 

В началото на втората част Балкан поддържаше аванса си от няколко точки. Постепенно обаче „моряците“ започнаха да топят разликата и около четири минути преди почивката тя вече беше само 3. До края на частта обаче „зелените“ направиха силна серия от 12-2 и се оттеглиха на почивката с 13 точки преднина.

 

Подемът в играта на Балкан продължи и през второто полувреме. Баскетболистите на Небойша Видич започнаха със серия 15-3 и контролираха напълно случващото се на терена през третата част. Разликата в тяхна полза не спираше да расте, а преди решителната последна четвърт достигна комфортните 25 точки.

 

През четвъртата част мачът просто се доиграваше, а след тройка на Николай Маринов авансът на Балкан набъбна до 31 точки. Черно море Тича стопи пасива си до 23 точки, но това бе всичко, което успя да направи в мача.

 

Най-резултатен за победителите бе Травис Даниълс, който записа дабъл-дабъл от 17 точки и 10 борби, а Михайло Секулович добави 16 точки и 10 борби. С 13 е Станимир Маринов, като той има и 5 асистенции. Силно игра и Душан Цветкович, който се отчете с 11 точки и 8 борби.

 

Над всички за Черно море Тича бе Никола Джурич с 27 точки и 7 борби. 17 точки добави Станислав Цонков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи