Симо Найденов позна: Спартак хвърли бомбата в Стара Загора


Симо Найденов позна: Спартак хвърли бомбата в Стара Загора
(сн. beroebasket.com)
18-03-2017 19:59

Спартак Плевен спря серията на Берое от четири поредни успеха. Спартаклии хвърлиха бомбата на кръга и надиграха съперника с 89-84 като гост в Стара Загора, след страхотна последна част. По този начин плевенчани излязоха на пето място с баланс 10-9, докато заралии остават втори, но само, тъй като са с мач повече от Академик Бултекс 99. Следващата седмица Спартак ще гостува на Рилски спортист, докато беройци ще почиват. Интересното е, че в прогнозите си преди кръга, нашият блогър и коментатор на БНТ Симеон Найденов предвиди този успех (четете ТУК).

 

Първото полувреме мина на приливи и отливи и за двата отбора. Спартак вкара първите 5 точки и поведе, но скоро Берое отвърна с 9-0 и на свой ред взе аванс от 4. Гостите бързо изравниха, но ново 9-0 за домакините ги изведе напред. В края на първата и началото на втората Спартак направи 11-0 и взе аванс, след което нещата се успокоиха. До почивката играта вървеше точка за точка, а когато тя дойде, гостите водеха с 3.

 

След паузата домакините започнаха с 12-2 и дръпнаха в резултата. Спартак обаче остана близо и не позволи сериозно откъсване, като след 30 минути игра разликата бе 3 точки в полза на заралии. Серия от 8-0 в последната четвърт даде аванс от 5 точки на гостите при 6 минути до края. След този момент домакините не успяха да отговорят, а при оставащи 1:45 разликата стигна 12 точки и интригата свърши.

Гостите нанизаха пет тройки в повече и така компенсираха фактът, че имаха 24 грешки срещу 15 за съперника. Отделно Берое имаше сериозно предимство в борбата (23 срещу 6 овладени топки в нападение), но 11 пропуснати наказателни удара плюс лош процент на стрелба се оказаха фатални.


Най-резултатен за победителите стана Милован Савич с 27 точки, като той хвана и 8 борби. Мартин Маринов се включи с 18 точки, 6 борби и 4 асистенции, а Константин Коев имаше 17 точки.


За домакините Брандис Рейли-Рос завърши с 22 точки, а Арън Джоунс имаше 15 и 7 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи