Александър Дяковски: Не трябва да вдигаме самочувствието на Берое


Александър Дяковски: Не трябва да вдигаме самочувствието на Берое
18-03-2017 13:01

Спартак Плевен гостува днес на Берое в мач от 22-ия кръг на НБЛ. Срещата е от 18.00 часа в зала „Общинска” в Стара Загора. Преди дербито в баскетболното първенство тази седмица, треньорът на Спартак Александър Дяковски разкри пред BGbasket.com какви са очакванията му за крайния изход от срещата и с какво неговият отбор може да излъже играчите на Любомир Минчев.

 

„Отиваме да играем срещу най-силния отбор в лигата този сезон. Няма какво да губим. Излизаме напълно освободени. Сигурен съм, че целта на Берое ще бъде да лимитира нашето нападение и стрелбата ни от далечно разстояние. Нашата цел пък ще бъде точно обратната. Трябва да имаме огромна промяна в нападение от последния ни мач с тях, защото от лошото ни нападение получихме адски много лесни кошове на бърза контраатака. Особено като гост, по този начин, вдигаш публиката, настроението инерцията и самочучвствието на домакинския отбор. Това не трябва да го позволяваме, ако искаме да имаме някакъв шанс за успех в този мач. Това, че играят важен мач от Балканската лига може да им повлияе, но специално Любомир Минчев е показал, не веднъж, че за абсолютно всеки мач се готви максимално отговорно. Сигурен съм, че и сега го е направил. Вече дали на самите състезатели в главата им ще бъде полуфинал от Балканската лига или мача с нас, ще се разбере на игрището.”, коментира Александър Дяковски.

 

В момента Берое е на второ място във временното класиране с 13 победи, 6 загуби и 35 точки, а Спартак Плевен заема шеста позиция в таблицата с 9 победи, 9 загуби и 27 точки. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Дяковски, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи