Спартак Плевен ще хвърли бомбата срещу Берое


Спартак Плевен ще хвърли бомбата срещу Берое
Снимки: Lap.bg
17-03-2017 13:01

Потърсихме бившия баскетболен национал Симеон Найденов, за да изрази компетентното си мнение преди 22-ия кръг на НБЛ. Той даде своите прогнози за срещите специално за своя блог в BGbasket.com.

 

ЛЕВСКИ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Абсолютен фаворит за спечелване на мача е Лукойл Академик. Няма как да е по друг начин, когато играят първият и последният в класирането. След сътресенията, които имаша в Лукойл около Купата на България, нещата вече са избистрени и след тази разгормна победа над Черно море в последния кръг, запазват самочувствието си. Смятам, че до края на редовния сезон няма да загубят мач в НБЛ. Не съм сигурен дали Христо Захариев ще се завърне в този двубой, но дори и без него играчите на Тони Дечев няма да имат никакви проблеми. Прогнозирам победа с над 25 точки за Лукойл. Не мисля, че Левски могат да поднесат някаква изненада. Баскетболистите на високите постове в тима на шампионите – Стив Зак и Максим Корниенко са доста по-силни и рутинирани от тези на Левски. Смятам, че предимството на гостите от Правец ще бъде изразено най-вече в борбата под коша. Домакинството няма никакво значение в тази среща. Дори, когато мачовете на Левски са в петък, в залата няма повече от 65-70 зрители, така че от тази гледна точка „сините” нямат никакво предимство.

Фаворит: Лукойл Академик

  

ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 Този мач със сигурност ще е интересен. Определено след огромната загуба на Черно море срещу Лукойл Академик в последния кръг, Спас Натов ще трябва да вдигне своите „моряци” и ще бъде доста равностоен сблъсък. Все пак, мисля, че в края, класата на Академик Бултекс ще си каже думата и те ще победят с минимална разлика до 5 точки. Предимството на тима от Пловдив е, че те имат по-дълга ротация. Също така в последния кръг обърнаха Балкан и това им дава самочувствие, което ще пренесат край морето. А и този мач е по-важен за Академик, за да запазят мястото си в класирането. В случая домакинството има значение. Във Варна се играе много трудно. Академик Бултекс са най-силния домакин, те нямат загубен мач вкъщи, но ако искат да направят нещо повече в плейофите ще трябва да започнат да побеждават и като гости. Това е чудесна възможност да запишат победа извън пределите на тяхната зала.

Фаворит: Академик Бултекс 99

 

РИЛСКИ СПОРТИСТ – ЯМБОЛ

Прогнозата ми е отново победа за домакините. Това ще е седми пореден успех за тях. Вече са набрали скорост и след смяната на гарда Келвин Паркър, понапипаха състава, успяха да се върнат и срещу Черно море в много труден мач. Така че смятам, че ще победят с 10-15 точки Ямбол. Няма как да се получи изненада в тази среща. Съставът на Ямбол е прекалено къс, за да може да се противопостави на Рилски спортист. Играчите на Удо също гонят класиране в Топ 4, така че победата за тях е задължителна.

Фаворит: Рилски спортист

 

БЕРОЕ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

Това е дербито на кръга. Тук вече може да се получи изненада. Смятам, че с оглед на това, че на 21-и март (вторник) Берое ще гостува в Черна гора в полуфинален мач от Балканската лига, ще гледат да си спестят малко силите, а това може да им изиграе лоша шега. Играчите на Александър Дяковски ще излязат освободени без напрежение  и ще поднесат изненадата на кръга, като спечелят в Стара Загора. Вярно е, че Спартак Плевен е повече домакински отбор, но мисля, че ще има временно отпускане в Берое. Спартак не са по-добри от Берое като цяло, но моментното състояние ще си каже думата. Стрелбата от далечено разстояние също е най-силното оръжие на гостите от Плевен.

Фаворит: Спартак Плевен

 

Симеон Найденов, известен още като Мони Мандрата или Симо Камъка, е най-новият блогър на BGbasket.com. Неговата баскетболна визитка е доста богата, а отскоро го виждаме все по-често в ролята на спортен коментатор в ефира на Българската национална телевизия. Симо не се състезава от две години, но определено обича предизвикателствата и извън терена. Преди година участва в реалити формата „Фермата” и бе сред най-добре представилите се участници като стигна до финала, но остана на трето място. Той е юноша на ЦСКА, но завършва елитния американски университет Луивил. В професионалната си кариера играе в 9 първенста като носи екипите на  Лукойл АкадемикБург ан Брес (Франция), Солна Викингс (Швеция), Простейов (Чехия), Приморие Херцег Нови (Черна Гора) , Рилски спортист, Черноморец, Клермон Феран (Франция), Луивил Дизел (САЩ), Ал Ахли (Египет) и Чешър Финикс (Англия).

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Симеон Найденов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи