Стефан Михайлов: Силите са изравнени


Стефан Михайлов: Силите са изравнени
16-03-2017 16:01

Вчера на обяд шампионът на България Монтана 2003 отпътува  за Черна гора, където ще участват на Файнъл 4 в Адриатическата лига за жени. Заедно с тях ще има още един български тим – Берое Стара Загора, а мачовете ще бъдат на 18 и 19 март. Съперникът на полуфинал на монтанки е словенския Атлете Целе. Ето какво каза пред BGbasket.com преди финалния турнир старши-треньорът на тима Стефан Михайлов:

 

„Тръгнахме по-рано в сряда и смятам, че в събота ще бъдем готови за полуфинала. Имаме някакви леки травми и болки, но има време до тогава. Шарел Алън имаше проблеми с коляното, но мачът беше без значение и прецених, че трябва да й се даде почивка, защото имахме след това важен мач с Хасково и полуфинал с Целе. Мачът с Хасково го изигра, ще пътува с отбора и всичко е наред. Почивката, която й дадох, й се отрази добре.

 

Има доста добра организация. Домакините са ни осигурили добри условия - хотел, ресторант и зала за тренировка. В четвъртък ще сме в Подгорица. Имаме достатъчно време и тренировки. Готвим се за мача в събота следобяд.

 

Отборът на Атлете Целе е доста млад, съставен от словенски и хърватски баскетболистки. Шанте Еванс е позната от първенството в България. (б.а играе в Дунав). Играят агресивен баскетбол, преса през цялото време. В редовният сезон изиграхме два равностойни мача – единият път успяхме да ги бием ние със 7 точки, а другият път те с 4. Може би за нас плюс е, че основният им гард е контузен и няма да играе, но това не оказва много голямо значение на резултата. Мотивиран тим са. Момичета, които играят в националния тим на Словения и са с доста добро представяне през годините на европейските първенства за подрастващи. Убедително печелят миналата година Европейското в Дивизия В до 20 години с по-малък състав. Смятам, че имат доста добър отбор.

 

Ако успеем да победим Атлете за втори път, ще бъдем на финал. Силите са изравнени. Ако момичетата успеят да се справят със задачите, които са им поставени и да играят така, както те могат, може да се поздравим с успех и да отидем на финал. Искам да изпълнят това, което работим на тренировки и изисквам от тях. Трябва да играят с главите си, а не да се водят от емоции и други странични неща.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Монтана 2003, Стефан Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи