Хасково 2012 ликува


Хасково 2012 ликува
(сн. lap.bg)
05-03-2017 20:03

Пет години след създаването си и след три финала Хасково 2012 е носител на Купа България 2017 по баскетбол. Тимът на Елена Станкова детронира миналогодишния носител на трофея Монтана 2003 след успех с 92-78 и вдигна трофея за първи път в историята си като това стана и пред родна публика. Двубоят пред препълнената зала "Дружба" бе доста оспорван, но хасковлийки контролираха по-дълго срещата и спечелиха убедително финала. Това стана след като тимът на Хасково игра общо три финала и имаше две поредни втори места на турнира през 2014 и 2015 година.

 

Монтана започна по-добре в първите минути на мача, но след 7 поредни точки на Виолина Кочева домакините обърнаха нещата в своя полза. За първи път в средата на втория период Хасково вдигна по-сериозно разликата на 10 точки. В този момент домакините направиха няколко грешки и Монтана веднага се възползва като стопи изоставане до 5 точки на почивката.

 

Тимът на Стефан Михайлов се доближи до две точки след подновяване на играта, но важна тройка на Радостина Димитрова веднага отново вдигна преднината на Хасково. Тройка на Христина Иванова в средата на период свали пасива и до една при 52-53. Виолина Кочева обаче бе импулсът на домакините, който ги държеше напред в резултата. Така последния период започна с аванс от 5 точки за домакините. В началото на последния период центъра на Монтана Лиза Бърджис излезе за пет фаула и малко след това Хасково отново вдигна преднина до 9 точки. Тройка на Радостина Димитрова вдигна още повече публиката на крака, след кат тимът на Елена Станков поведе с 12 точки 76-64 пет минути преди края. Разликата продължи да скача в полза на Хасково и скочи до 16 след серия 11-0. Петева и Христина Иванова продължиха да се борят и свалиха до 10 точки минута и половина преди края. 43 секунди преди края на мача домакините водеха с8 при 86-78, след което последва таймаут. След него Челси Лий вкара кош и фаул и реши изхода. Монтана сгреши в ответната атака, а тройка на Радостина Димитрова сложи точка на крайното 92-78 в полза на Хасково, с което той спечели Купа България 2017. 

 

Челси Лий бе най-резултатна за успеха с 30 точки и 18 борби, а 22 наниза Виолина Кочева, която бе избрана за MVP на турнира в Хасково. Капитанката на отбора Радостина Димитрова отбеляза 16, а с 14 точки приключи Дженифър О′Нийл.Уолтия Рол добави 14 борби и 10 точки

 

По 14 точки за Монтана реализираха Шарел Алън (+9 борби) и Христина Иванова, а 12 имаше Димана Георгиева. С 10 точки и 6 борби се включи Радостина Димитрова.

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Хасково


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ХАСКОВО 2012 - МОНТАНА 2003 

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ КУПА БЪЛГАРИЯ - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - жени, Монтана 2003, Хасково 2012
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи