Иван Лепичев: Разликата е в класата на двата отбора


Иван Лепичев: Разликата е в класата на двата отбора
05-03-2017 19:35

Нефтохимик 2010 загуби битката за третото място на Купа България. Бургазлийки отстъпиха на Берое Стара Загора с 56-82 , след като изоставаха през целия мач. Ето какво каза след мача старши-треньорът на Нефтохимик Иван Лепичев: 

 

„За разлика от вчера днес играхме на много по-ниско ниво, независимо, че отборът на Стара Загора има много по-голяма ротация. Използваха през цялото време пресираща лична защита. При нас негативите са, че нямаме равенство в играта и винаги, когато се натрупат повече грешки в играта на един състезател, връщаш я на пейката, но другата не е с  взаимозаменяемост и оттам се получава разликата.

 

Разликата е в класата на двата отбора. Другото е, че играят почти едни и същи момичета. Берое има ротация 9,10 състезателки ротация, а ние 5,6. Затова се получава умора в рамките на 24 часа играят два мача. Това няма как да не се отрази върху тяхното състояние.

За съжаление това е моментното състояние на отбора ни като състав. Не искам да казвам, че съм жертвата на клуба за това, което стана, но в края на краищата правим всичко да постигнем нещо.

 

Радвам се, че вчера играхме така достойно. Надявах се днес да го направят, въпреки че шансовете ни бяха същите – 30 на 70 за Берое. Това е истината. Аз съм човек, който е видял много в живота си и за съжаление в края на кариерата ми се случва това. Аз съм видял много негативи.

Това, което направихме със Стара Загора в Бургас, беше една изключително сензационна победа. Не се дължеше толкова на нас, колкото на противника, защото явно ни бяха подценили. Целия отбор направи добър мач. Не можем да победим Берое, защото имат много повече достойнства.

Ще видим какво ще стане с Габриела Костова. Изпратихме я в Бърза помощ. Не отсъдиха фаул, но на тях не им прави чест, че имат двоен аршин.“

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Хасково

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Нефтохимик 2010, Купа България - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи