Черно море Тича изпревари Дунав след дерби при юношите


Черно море Тича изпревари Дунав след дерби при юношите
23-02-2017 10:43

Черно море Тича победи като гост Дунав Русе в пряк двубой за първото място в редовния сезон на Североизточната A група за юноши (19). Мачът в Русе, който бе отложен от януари, завърши при 92-81 в полза на гостите от Варна след оспорвана и напрегната битка. Варненци бяха спечелили и първата среща между двата отбора - през ноември, с 8 точки разлика, като домакини. На практика същите състезатели играят често едни срещу други и в мъжката А група, където възпитаниците на Руслан Русев и Денислав Коцев са ядрото на отборите съответно на Дунав Русе и Черно море Тича -2. 


Още първото полувреме на днешния мач бе равностойно, като след първата четвърт резултатът бе в полза ба гостите от Варна - 15-18, а на почивката - 42-41 за Дунав Русе. В средата на третата част нещата още бяха "на кантар", а играта вече се накъсваше и от много нарушения, което изнерви обстановката и по трибуните на зала "Дунав". Топ-реализаторът на домакините Николай Титков увисна с 4 лични нарушения още от този момент, но Дунав все пак успя да бъде равностоен почти до края. През следващите 12-13 минути двата отбора се редуваха да вземат преднина от по няколко точки, която след това бе наваксвана, но при 76-76 в 38-ата минута на мача Черно море направи 3 успешни защити и съответно нападения, поведе със 76-82, и прекърши съпротивата на домакините, за да се стигне до крайните 11 точки разлика. 

Мартин Коцев вкара впечатляващите 36 точки за успеха на Черно море Тича. Мартин Стефанов допринесе с 23, от които 16 през второто полувереме, когато русенци трудно го спираха в подкошието. 


За Дунав с 28 точки се отчете Николай Титков, докато Милен Нинов отбеляза 18, но напусна за 5 фаула още преди последната четвърт. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича (19), Дунав Русе (19), Мартин Коцев, Мартин Стефанов, Николай Титков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи