Берое Стара Загора отново наказа шампиона, изравни се с Монтана


Берое Стара Загора отново наказа шампиона, изравни се с Монтана
22-02-2017 19:59

Берое Стара Загора постигна нова победа в Адриатическата лига за жени. Тимът посрещна шампиона Будучност и го надигра за втори път след 68-54. Така беройки се изравниха с Монтана на върха в класирането, като двата отбора са с баланс 9-3 до момента. Черногорките пък остават трети с 8-4, а до края остават два кръга. Следващата седмица е дербито на върха между двата български отбора, които ще играят в Монтана.


Будучност вкара първите 4 точки, но след това тимът не поведе в мача. Берое отговори с 10-0, а малко преди края на първия период направи аванс от 13 точки. Частта завърши при 10, но "зелените" продължиха да поддържат добър аванс и през втората четвърт, която приключи при +8. Начало от 9-2 на второто полувреме позволи на гостите да се доближат на само точка, а малко след това и изравниха. Берое обаче не позволи на съперника да поведе, завърши частта с 12-4, а в последната и увеличи разликата.


Заралийки хванаха 17 борби в нападение срещу едва 8 за съперника, което доведе до предимство от 12-0 при точките от втори шанс.


С дабъл-дабъл за успеха завърши Келиндра Закъри след 23 точки и 15 борби. Моник Рийд се включи с 19 и 8, а Милена Томова имаше 9 и 7.


За гостите Божица Муйович имаше 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА - БУДУЧНОСТ

 

ПРОГРАМА В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ, СУПЕРЛИГА ТОП 8

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи