Михаил Михайлов: Кой смени съдиите от мача Балкан – Лукойл? (аудио)


Михаил Михайлов: Кой смени съдиите от мача Балкан – Лукойл? (аудио)
(сн.lap.bg)
21-02-2017 18:02

„Вървим в правилната посока, а  нея я започнахме преди няколко месеца, когато събрахме основно момчета от школата на Балкан и към тях прибавихме някои чужденци, които да прибавят класа на отбора.  Целта ни е да развиваме млади играчи.”, каза президентът на БК Балкан Михаил Михайлов на пресконференция в Пресклуб „България” по повод спечелването на бронза на Купа България 2017. Той коментира ощетяването на отбора в полуфиналния мач, а ето какво още сподели пред медиите:

 

„Нашият отбор показа един прекрасен баскетбол и големият балкански дух. Няма как като ръководител на клуба да не съм доволен, а и хората от града се чувстват така, които много обичат отбора. Въпрос на време е да развиваме целите ни. Те не са се променили с това, което поставихме в началото на сезона. Тази година не гоним никакви резултати, отборът трябва да се развива спокойно и без напрежение. Резултатите ще дойдат в следствие на добрата работа в целия клуб. Когато всеки си върши работата добре, резултатът е факт. Не натоварвам никой с някакви задачи, че трябва да сме първи,втори или трети. Основната цел е израстването и развитието на млади играчи и тяхното налагане. Ако покажат, че не могат, ще се обърнем към други млади играчи. На всеки се дава шанс и всеки трябва да хване своето пиленце, за да се наложи.  Нямам притеснения, ако резултатите са негативни, да променяме визията и целите си. Виждате, че и с  младите може. Видич дойде да покаже как се правят нещата с търпение и работа.

 

Отосно конфликтната ситуация  той заяви следното „Развитие след мача няма и не очаквам, честно казано. Знам как работи системата и го казах и там „Гарван гарванът око не вади.”. Това е за съжаление. Бих бил много изненадан да прочета, че някой съдия от Купата е наказан, както стана в Испания, защото и там имаше такъв случай и съдиите бяха наказани и извадени за един месец. Много интересно как там може да се случи, а тук не. Явно ние сме много по-напред от испанското първенство. Не, просто там има правила и хората са чувствителни на тема справедливост. Вчера чух нещо от Видич, което ми се заби в съзнанието „Има финансова криза в целия свят, но тя ще отмине. Моралната криза ще се излекува много трудно.” Мисля, че това е отговорът на този въпрос. Имам още много въпроси, които мога да задам.

Как на финала свириха топ съдиите, а на другите мачове не. Къде бяха топ съдиите, които трябваше да свият тези мачове. Кой ги извади от наряда? Това е много важен въпрос и е време нещата да се питат такива, каквито са, а не са заобикаляме с други въпросчета. Ето един конкретен въпрос. Нека кажат кой пожела те да бъдат сменени.

 

Пълен запис на пресконференцията:

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Балкан, Михаил Михайлов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи