Любомир Минчев: Не знам как ще сваля отбора на земята


Любомир Минчев: Не знам как ще сваля отбора на земята
(сн. lap.bg)
19-02-2017 22:25

Още не мога да се зарадвам на успеха, откровен е треньорът на Берое

 

Треньорът на Берое Любомир Минчев не скри усмивката си след триумфа в турнира за Купата на България. Ето какво сподели той, след като неговият тим грабна първия си трофей за този сезон.

 

„Още не мога да се зарадвам. Не мога да кажа, че не съм щастлив, просто не мога да го изразя все още. По-късно с отбора ще си изразя щастието.

 

Най-важна е отборната игра, която играхме и концентрацията, която имахме, както и агресивната защита, която имахме срещу отбор като Лукойл. Ние се надигравахме с тях с чист баскетбол и смятам, че успяхме да ги надиграем днес. Това обаче не означава, че сме по-добър отбор от тях. Просто днес успяхме и се радвам, че спечелихме.

 

Аз съм изключително щастлив и горд. За мен тази титла е изключително ценна, защото, когато дойдох в Берое, отборът беше последен и стигнахме до върха. Това не е моя заслуга. Заслугата е на абсолютно всички хора около мен от ръководството – Васил Кифев, Ясен Начев и Васил Бинев плюс подкрепата на Общината.

 

Има време до края на сезона, сега искам да се порадвам малко на това, което постигнахме. Шампионатът свърша през май месец и до тогава имам време. Целият щаб на Лукойл ми е много близък, но победителят е един и е по-добре, ако може да съм аз. До сега бяха те, но сега е хубаво, че сме ние. Днес ни беше лесно, но в серия ще е по-трудно. Можем да победим, но е по-трудно. Трябва да стоим на земята малко, не да летим. Сега не знам как ще ги върна на земята за мача в четвъртък от Балканската лига. Винаги има спад, когато се спечели трофей, но това е моя работа. Ще има едно изхабяване. Хубавото е, че поне сме си свършили работата в Балканската лига. Засега сме на първо място и на 99% смятам, че ще останем там.

 

За мен в Стара Загора е един рай, защото никой не ми се намесва в решенията за селекцията и за каквото и да било. Не знам дали ще добавяме играчи към отбора, изобщо не ми минава такова нещо през ума. Пейка с толкова чужденци не се контролира трудно. Работя с момчета, които са изключително добри хора. Няма сърдене и обиди заради критиката, която отправям. Приемат я, след това се стараят да играят по-добре. Когато се работи няма значение дали са българи или чужденци. Ако човекът е качествен и е добър се работи много по-лесно.”, коментира Любомир Минчев след успеха на Берое.

 

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа Бълария - мъже, Любомир Минчев, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи