Небойша Видич: Моят отбор игра най-красивият баскетбол на Купата


Небойша Видич: Моят отбор игра най-красивият баскетбол на Купата
(сн. lap.bg)
19-02-2017 18:54

Балкан спечели бронз на Купа България 2017. В двубоя за третото място ботевградчани надиграха домакина Академик Бултекс 99 с 83-62 , след като контролираха изцяло мача. Ето какво каза след мача старши-треньорът на ботвградчани Небойша Видич, който не успя да се зарадва искрено на медала след драматичната загуба на полуфинала от Лукойл Академик:


„След три дни мнението на всички хора в Пловдив е, че моят отбор игра най-добрият баскетбол от всички отбори на Купата и мисля, че не преувеличавам с този коментар. Естествено, че заслужаваме този медал, но ние трябваше да се борим до края на мача за победата. Все пак мисля, че контролирахме цялата среща с Академик днес. До края играхме с младите игачи, които имаха по 20 минути. Наистина съм много щастлив и горд от тези момчета.


Честно казано, не успях да гледам записа на второто полувреме от мача, само първото, но още сега на връщане в автобуса ще гледам целия мач. Когато загубиш с една точка, винаги е тежко. Умните хора не гледат в миналото, така че ние сме изцяло отправени към бъдещето. Очакват ни в следващите три кръга на НБЛ мачове с точно тези три отбора по същия график. Трябва да се фокусираме сега в тях и да се опитаме да подобрим класирането си в лигата.


Има много поуки и уроци, които може да си извадим от полуфинала с Лукойл Академик – на първо място няма значение колко силно те удрят, трябва да се изправиш и да продължиш напред отново.


Не знам докъде може да стигнем с този отбор.Това е труден въпрос. Работим в един много стегнато пространство. Една контузия или дори една настинка може да развали тренировката ни и процеса, по който се готвим. Не е лесно да бъдеш играч в моя отбор, може да бъдете сигурни в това. Има напрежение във всяка тренировка, но това е единственият начин и причината за резултата, който имаме днес.”

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Балкан, Небойша Видич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи