Асен Николов: Има голям срив в играта ни


Асен Николов: Има голям срив в играта ни
(сн. БФБ)
19-02-2017 18:29

Академик Бултекс 99 остана на четвърто място в домакинския си турнир за Купа България 2017. В двубоя за третото място тимът на Асен Николов загуби от Балкан с 62-83, след като изоставаше през целия мач. Ето какви бяха думите на наставника на пловдивчани след мача:


„На този турнир не показахме баскетболът, който играем в първенството, дори на четвъртфинала. Сривът в нашата игра е доста голям. Ще се опитаме да анализираме дали само чисто психологически очакванията към нас ни изиграха лоша шега, или е друго. Трябва възможно най-бързо да си върнем нашата форма и и игра, защото с тоази, която показахме на турнира, не ни чака нищо добро.


Получават се някакви спадове в играта ни в нападение и вчера, и днес стрелбите просто не ни влизаха. Не завършвахме лесно отиграванията си. Видяхте, че имаме 27 точки през първото полувреме и оттам дойде голямата разлика. Като защита момчетата днес се стараха, допуснахме много грешки, но поне показаха желание. Проблемът определено ни беше в нападение.


Няма да търсим оправдания, ще търсим причините само в нас сега. Залата е еднаква за всички отбори и тя не е оправдание за нас. В момента съм по-скоро притеснен, защото и в четвъртфинала, който играхме, не ми хареса, въпреки че съумяхме да го спечелим, но в тези три мача нямаме изигран добър мач. Сривът ни е доста голям.


Благодаря на пловдивската публика, че ни подкрепи през целия турнир. Смятам, че той се проведе на доста добро ниво, а сега предстои тепърва финал. За нас това е първи такъв турнир. Доволен съм от подкрепата, която получихме.”

 

Владислава Николова, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Академик Бултекс 99, Асен Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи