Тони Дечев: Дали с опит, или с късмет, спечелихме и сме на финал


Тони Дечев: Дали с опит, или с късмет, спечелихме и сме на финал
(сн. БФБ)
18-02-2017 21:51

Лукойл Академик се класира повече от трудно на финал за Купа България 2017. Тимът на Тони Дечев удържа трудно Балкан с 80-79 след оспорван двубой, който стигна до продължение. Секунди преди края Балкан водеше с една, а Став Зак бе фаулиран като вкара и двата и донесе успеха, сле дкато ботевградчани изпуснаха атаката си в последните 10 секунди.

 

Ето какви бяха думите на старши-треньора Тони Дечев след успеха:

 

„Очаквах Балкан да играе без никакво напрежение, хитро и те го направиха, защото те изразходваха доста емоции и физически сили вчера, за да стигнат до тази победа срещу Рилски спортист. Успяха да объркат и дезорганизират  отбора ни, който започна мача по прекрасен начин. Дали защото техният треньор беше избрал тактика да започне с такива играчи, или защото нашите играчи играеха толкова добре, не знам, това не е моя работа да го анализирам.

За пореден път започваме мача отлично и в момента, в който загубим организация и движение на топката, се получават нещата, които наблюдавахте в продължение на 2 часа.

 

Със сигурност е имало напрежение в нашия отбор от  това, че трябва да играем финал за първо място. Нормално е да е така. Проблемът е,  че то се появява и в опитните играчи, което е необяснимо.  Не знам дали само на това мога да отдам пропуските от фаула, или пък и на липса на някаква концентрация, защото това са много опитните играчи и стрелци, които застават на наказателната линия  и хвърлят 2/0 от наказателната все едно, че е нещо нормално. От това страдахме днес. Много пъти в мача вкарвахме трудно и когато почти не вкарвахме после правим 2/0 от фаула, с което улесняваме противника. Когато това, което те са замислили им носи успех, те са на гребена на вълната. В същото време противниковият отбор, какъвто беше днес нашият, се затормозява все повече и все повече, и се случват такива неща. Дали с характер, дали с повече опит или късмет, спечелихме мача и все пак сме на финал. Нашата цел на този етап е изпълнена.

 

Очаквам утре поне да играем по-красиво. Да играем баскетбол, който отборът ни е показал, че може да играе в евротурнирите и в някои мачове от първенството. Искрено се надявам, че нашият отбор ще изглежда по-друг начин. Винаги съм казвал, че финалът е по-лесен от полуфинала. Знам го и от опит, и аз съм играл доста време. Усещам играчите. Днес ми изглеждаха концентрирани и спокойни, докато не започнаха да играят малко егоистично и загубихме тотално всичко като стратегия и тактика. Това, което се готвихме сутринта, това, което говорихме на видеоразбора, това, което се готвихме, изчезна."

 

Няма да има по-различни емоции. С Любо Минчев сме приятели и колеги, в добри отношения сме, но битката си е битка, финалът си е финал и ние ще искаме да го спечелим.”

 

Любомир Нешев, пратеник на BGbasket.com в Пловдив със съдействието на Mazda

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Лукойл Академик, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи