Домакинството - плюс за Академик или за Спартак...


Домакинството - плюс за Академик или за Спартак...
16-02-2017 12:02

Във втория четвъртфинал от Купата на България днес един срещу друг излизат домакина Академик Бултекс 99 и Спартак Плевен. Срещата е от 20:00 часа и няма съмнение, че се чака с голям интерес.


Пловдивчани са приятната изненада на сезона с второто си място до момента. Тимът се представя доста добре не само като резултати, а и като игра в повечето моменти, което повишава и очакванията. Няма съмнение, че те са все по-високи, а с домакинството на турнира се покачиха още повече. Остава да видим дали в Академик са готови за това предизвикателство, тъй като сега напрежението ще е различно. В тима направиха добра сплав от чужденци и българи, което се вижда и от представянето. Джордан Семпъл и Димитър Димитров си разделят отговорностите под коша, а Шакир Смит и Оскар Белфийлд се спряват добре на гардовите позиции. Като добавим и Васил Бачев, Васил Александров и Станислав Ваклинов плюс новото попълнение Милораш Шутулович и Васил Михайлов на моменти, то виждаме, че Академик разполага с необходимия състав. Сега тимът просто трябва да подпечата надеждите и очакванията на местни фенове, ръководство и общественост и да разберем дали домакинството е било за добро или не.


От друга страна именно домакинството на Академик може да се окаже големият плюс за Спартак. Плевенчани нямат какво да губят, а те са доказали, че в тази позиция са много опасни. Огромен минус ще е отсъствието на Александър Груев и тук на преден план трябва да излязат Мартин Маринов, Димитър Маринчешки и Милован Савич, Те тримата ще са тези, които ще водят отбора напред, а за победа ще трябват сериозни изяви и от останалите. Спартаклии не разполагат с дълга ротация и разчитат основно на седем играчи, тъй като и Мишо Танев е с травма. Тимът обаче не е за отписване и това ще се види тази вечер.


Академик спечели и двата мача този сезон, включително последният в Плевен преди три седмици. Той беше доста драматичен и бе решен в последната минута, а оттогава има и закачка между двата отбора. Ние пък чакаме интересен сблъсък, много емоции и добра игра.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Академик Бултекс 99, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи