Готов ли е Берое да е фаворит или Черно море може да го откаже


Готов ли е Берое да е фаворит или Черно море може да го откаже
16-02-2017 10:55

Днес в 17:15 часа ще бъде хвърлена първата спорна топка в турнира за Купата на България. В първия четвъртфинал един срещу друг излизат Берое и Черно море Тича.


За първи път в своята история заралии влизат като фаворит в някакъв турнир. До някаква степен това бе така и преди година, но това бе първият сезон, в който Берое истински влезе в челниците на родния баскет и бе новост. Сега тимът е константа вече втора година, в челото на подреждането е и всички гледат с други очи на него. Именно този турнир вече до някаква степен ще даде отговор израсъл ли е Берое и може ли да се бори за нещо повече. В тима са събрани добри чужденци и прилични за родното ниво български състезатели. Американците Брандис Рейли-Рос, Шейн Гибсън и Арън Джоунс са тези, които дърпат тима напред, а в тяхната компания са Степан Тешия, Омари Гудул и Тихомир Желев. С важни включвания и роли от пейката са и Тенчо Тенчев и Тодор Тодоров, а остава да видим до колко готов за игра ще е Пламен Алексиев.


От другата страна Черно море няма какво да губи и това е голямото предимство. Преди година клубът бе пред разпад и точно преди турнира за купата не се знаеше дали ще съществува. Поради тази причина "моряците" нямаха сили за нещо запомнящо се, но сега не е така. Варненци разчитат на всеотдайната си игра във всеки един момент и без съмнение са неудобен противник. Черно море може и да няма класата на Берое, но ще се хвърли здраво и ще даде всичко от себе си. Надеждите на "моряците" са в Станислав Цонков на първо място, но оттам нататък останалите трябва дори да надхвърлят себе си, за да има шансове за успех.


До момента през сезона Берое спечели убедително и двете срещи - с 15 точки разлика у дома в първия кръг и след това с цели 23 разлика на 17 декември.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - мъже, Берое, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи