Берое Стара Загора не успя срещу Звезда


Берое Стара Загора не успя срещу Звезда
15-02-2017 20:50

Берое Стара Загора допусна третата си загуба в Адриатическата лига този сезон. Това стана при гостуването на Цървена Звезда в Белград с резултат 81-83. Домакините обърнаха нещата в своя полза във втората част и до края не изпуснаха водачеството. С този мач беройки се изравниха с Монтана 2003 с баланс 8-3, а след седмица тимът приема шампиона Будучност. Така в рамките на 11 дни и двата родни отбора в турнира загубиха в сръбската столица, след като монтанки бяха надиграни от Партизан по-миналата събота.

 

Берое започна много добре и за малко повече от четири минути водеше с 15-5. След това заралийки допуснаха съперника да се доближи на само 2 точки пасив, но добър завършек на първата част върна разликата на 8. През втората обаче нещата се промениха и след серия от 11-1 Звезда изравни. Малко по-късно сръбкините направиха и 7-0 за аванс от 5 точки, който стигна 7 на почивката.


През третата четвърт беройки се доближиха до домакините си, но пък Звезда отново отговори за +9 след 30 минути игра. При по-малко от 4 минути до края домакините бяха напред с цели 13, но Берое не се отказа. Българките направиха серия от 10-0 и се доближиха на само 3, след което Божович наниза два наказателни удара. Последва пропуск на Пъркинс и нови две точки за сръбкините, които така си осигуриха и победата. В последните секунди разликата падна, но гостите нямаха реален шанс за успех.

 

По 18 точки за беройки отбелязаха Джазмин Пъркинс и Келиндра Закъри. Добре се включи и Ралица Нанева, която добави15 точки.


За домакините Ивана Катанич и Невена Наумцев вкараха по 16 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА - БЕРОЕ СТАРА ЗАГОРА

 

ПРОГРАМА В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ, СУПЕРЛИГА ТОП 8

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи