Петър Петров: Лукойл е фаворит, но не отиваме да развеем белия байрак


Петър Петров: Лукойл е фаворит, но не отиваме да развеем белия байрак
(сн. lap.bg)
15-02-2017 15:58 | Иван Вълчанов

Ден преди турнира за Купата на България при мъжете BGbasket.com се свърза с треньорите на участващите отбори с въпроси за състоянието на играчите им, жребия и най-сериозните фаворити за спечелване на трофея. Ето какво каза треньорът на Ямбол Петър Петров:

 

„За първи път от десетина дни всички са здрави, няма болни и контузени и тренираме нормално. Радвам се, че победихме Левски и това ни класира в турнира за Купата.

 

За мен, а и за всички, Лукойл Академик е фаворит в нашия сблъсък. Той е фаворит и за спечелване на турнира. Това обаче не означава, че ние ще отидем там, за да развеем белия байрак. Ние отиваме, за да ги накараме да се потрудят и да си извоюват победата. В един мач всичко е възможно и надеждата умира последна. Ние отиваме освободени. Те играят хубав баскетбол, не са груби, играят красиво и дори да загубим, ние можем да извлечем ползи от този мач.

 

В турнира за мен Лукойл е абсолютен фаворит. Все пак в един мач всичко е възможно и турнирът за Купата е такъв, че не винаги побеждава по-класният отбор.

 

Моят апел към колеги, президенти на клубове, е да оставим съдиите да си свършат работата и да не са под напрежение, защото те са важна част от обучението на младите играчи. Всеки човек греши, а човек под напрежение греши повече. Аз досега не съм си позволявал да говоря за съдийството, но мога да кажа това – нека никой не опитва да влияе на съдиите. Нека свирят колкото могат.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Петър Петров, Ямбол, Купа България - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи