Йордан Минчев ще доиграе сезона в Сърбия


Йордан Минчев ще доиграе сезона в Сърбия
13-02-2017 13:29 | Мария Мицова, gong.bg

Йордан Минчев ще завърши сезона в Сърбия. Крилото ще отиде под наем в отбора на Върщац, който е лидер в местната лига.


Треньор на тима е Владимир Джокич, който лично е поискал българския състезател на Фенербахче в състава си. Той е възпитаник на Желко Обрадович и се е свързал с него, за да привлече крилото в състава. Минчев вече тренира с новия си отбор и може да дебютира още в следващия мач на тима си. Той ще е в четвъртък (16 февруари) в четвъртфинал за Купата на Сърбия срещу гранда Цървена Звезда.


Към момента Вършац е на първо място в сръбската лига, която обаче е без Цървена Звезда, ФМП, Мега Лекс и Партизан, които играят в Адриатическата. До края на редовния сезон остават седем кръга, а след това тези четири ще се съберат с първите четири, за да съставят Суперлигата.


Минчев премина във Фенербахче миналата година и дори игра два мача в Евролигата. Той обаче не бе картотекиран за срещите от турското първенство, което ограничаваше шансовете му за изява и поради това бе взето решение да премине в друг отбор под наем. Отборът на Вършац е приемник на Хемофарм Вършац, който бе сред най-силните отбори в Сърбия и Адриатическата лига през миналото десетилетие.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Йордан Минчев, Вършац, Фенербахче
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи