Монтана излъга словенки в края


Монтана излъга словенки в края
08-02-2017 20:25

Монтана 2003 отново е на победния път в Адриатическата лига. Момичетата на Стефан Михайлов показаха, че са забравили поражението от Партизан преди дни и наказаха словенския Триглав със 72-67. С този резултат тимът запази мястото си сред първите три отбора в класирането и до момента е с баланс 8-3, като с тази победа тимът на практика си гарантира място във финалната четворка. Следващата седмица Монтана ще е домакин на босненския Плейоф Ултра.


И двата отбора бележеха рядко в началото, но все пак гостите водеха повечето време и в края на първата част взеха аванс. Той стана 5 точки, а през втората разликата стигна и 9. Монтана намали набързо до 1, но Триглав не допускаше обрат. Така словенките продължиха да са напред и на почивката разликата остана 5 точки.


Триглав водеше през цялата трета четвърт, като разликата ту се покачваше, ту намаляваше. В крайна сметка след 30 минути монтанки се бяха доближили на само 2 точки пасива, като това стана с тройка на Даниела Петева. За пореден път гостите се откъснаха и по-малко от четири минути преди края те бяха напред с 8 точки. Тогава обаче за само две Монтана направи серия от 9-0 и най-накрая успя да поведе в резултата. Последваха две изравнявания, а мачът завърши с 5-0 за домакините и те спечелиха този важен двубой.


Монтанки имаха аванс от 13-5 при борбите в нападение, което доведе до преднина от 12-2 при точките след тях и в крайна сметка оказа влияние върху крайния резултат.


Лиза Бърджис изигра нов силен мач за победителките и завърши със 17 точки и 7 борби. Радостина Димитрова се включи с 16 точки, а Даниела Петева се включи с 14 точки при завръщането си в игра.


За гостите Жива Здолшек приключи като най-резултатна със 17 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - ТРИГЛАВ

 

ПРОГРАМА В АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ, СУПЕРЛИГА ТОП 8

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи