Рилски спортист се съвзе и обърна Берое за една част


Рилски спортист се съвзе и обърна Берое за една част
21-01-2017 19:54

Рилски спортист постигна много важна победа в дербито на поредния кръг в НБЛ. Самоковци посрещнаха Берое и сразиха съперника със 101-85 след страхотна трета част. В края на първото полувреме гостите дръпнаха, но ударно начало на второто даде аванс на Рилецо, който не бе изпуснат до края. С този резултат тимът остана с някакъв шанс в борбата за четворката преди турнира за Купата и вече е с баланс 7-7, а и се съвзе от тежката загуба в Плевен. В същото време пък Берое вече дели второто място с Академик Бултекс 99 с актив 9-4. Следващата седмица Рилецо почива, а пък заралии са домакин на Лукойл Академик.

 

Първото полувреме вървеше равностойно в първите си 16 минути. В тях предимно Рилски водеше, но пък разликата бе малка и нямаше откъсвания. Тогава обаче Берое успя да открадне няколко топки и направи серия от 14-0, с която изведнъж се откъсна. Разликата стигна 11 точки, но Рилецо завърши полувремето с 6-0 и намали.

 

Шеметно начало от 11-2 само за две минути и половина след паузата върна преднината на самоковци. Домакините продължиха да водят и след това, като беройци останаха близо. В последните три минути и половина на третата част обаче Рилски направи серия от 13-3 и изведнъж дръпна с цели 11 точки. Това естествено се оказа и повратният момент в двубоя, въпреки че в последната четвърт гостите опитаха да се върнат. Те се доближиха на 8 от съперника, но за по-малко не им бе даден шанс.

 

Разликата между двата тима дойде при стрелбата за 2 точки. Рилецо бе 24 от 41 по този показател, докато Берое 17 от 33.


Най-резултатен за успеха стана Еван Бройнсма с 22 точки. Много добре се включиха и Златин Георгиев и Йордан Бозов с по 18, като вторият отбеляза всичко след почивката.


За гостите с 22 точки завърши Тихомир Желев. Арън Джоунс се включи с 15, а пък 10 имаше Тенчо Тенчев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи