Чавдар се измъчи в Русе, Видабаскет убедителен край морето


Чавдар се измъчи в Русе, Видабаскет убедителен край морето
19-01-2017 20:59

Чавдар Троян взе крехък аванс след първия мач в битката за първата шестица на мъжката А група. Тимът гостува на русенския Дунав и след много трудности спечели със 78-75. Втората среща е в неделя в Троян. Чавдар пък стигна до успеха макар да бе само с девет играчи и в отсъствието на един от сериозните фактори в състава - Любомир Лилов.


Двата тима си размениха по една част през първото полувреме, след което гостите водеха с три точки. След третата четвърт пък русенци излязоха напред с една, а всичко се реши в последните минути. Троянци си върнаха водачеството в началото на частта, но не можаха да натрупат разлика. Те поддържава аванс от 4-5, но не и повече точки, а в последната минута стана и само 1. Дунав дори имаше шанс да обърне, но Титков пропусна от тройката, след което Чавдар взе още малко преднина преди реванша.


Най-резултатен за победителите стана Ценко Наков, който наниза 20 точки. Тодор Колев също се включи добре с 18 точки, а Ивайло Вучков имаше 12 и 9 борби. За домакините Николай Титков приключи с 27 точки и 8 борби, а Александър Иванов се отчете с 15 точки.


В друга от двойките интригата на практика приключи още при първия мач. Видабаскет е с крачка и половина в първата шестица след убедително 97-78 като гост на Делфин. Реваншът е във Видин в неделя, а бургазлии ще се нуждаят от чудо, за да обърнат.


Преди последната четвърт гостите водеха само с 4 точки, но в решителните десет минути увеличиха сериозно разликата. Това стана още в началото след серия от 10-1 за +9, а малко след това дойде и серия от 14-3, с което интригата окончателно бе убита.


Теодор Николов бе най-резултатен за успеха с 31 точки, а Теодор Киров се отчете с 26 и 8 борби. За домакините с 25 точки и 6 борби приключи Манол Тончев, докато 22 и 5 имаше Ростислав Тончев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ РУСЕ - ЧАВДАР ТРОЯН

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕЛФИН - ВИДАБАСКЕТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ЗА ПЪРВАТА ШЕСТИЦА В А ГРУПА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Видабаскет, Чавдар Троян, Делфин, Дунав Русе
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи