Черно море Тича играе контрола с ИУ


Черно море Тича играе контрола с ИУ
19-01-2017 14:01

Черно море Тича ще играе в петък контрола с лидера в източния регион на А група ИУ Варна, тъй като и двата отбора почиват този кръг. Двубоят е с начален час 16:30 часа и ще се играе в залата на ИУ. В А група в момента се провеждат баражи за влизане в първата шестица, а варненци вече си осигуриха участието. Към тима на Спас Натов се завръща сърбинът Филип Дедиер.

 

Ето какво каза изпълнителният директор на Черно море Тича Борис Стоянов:

 

"Беше очевидно, че срещу отбора на Балкан не играхме добре. Всички очаквахме по-добра игра и по-добър резултат. Няма да се оправдаваме, че е имало контузени и липсващи състезатели. Дълбоко убеден съм, че в следващите мачове играта ще е на по-високо ниво и мисля, че самите състезатели също са амбицирани този мач да остане като някаква аномалия." Той съобщи, че Филип Дедиер е вече във Варна и тренира с отбора. "Състезателят имаше някои проблеми с документите по отношение на визата му, но те вече са разрешени. С другите сръбски състезатели не може да има такива проблеми на този етап", каза Стоянов. 

 

"ИУ се готвят да се представят добре в първата шестица на А група мъже, а ние имаме нужда от малко игрова практика в този празен за нас кръг и мисля,че контролата ще е полезна и за двете страни", коментира още той.

 

За баража за първата шестица на Черно море Тича - 2 срещу Академик София Стоянов каза, че мястото в първата шестица не е самоцел. "Добре ще е, защото ще се играе с отбори, с които до момента не сме срещали. Поне за момента е ясно за всички, че ползата от това тези момчета в юношеска, а някои в кадетска възраст, да играят мачове в мъжката А група, е очевидна. Те играят добре, със сигурност настройката в тези мачове е за победа и за класиране в първата шестица, но по-важното е, че се играе баскетбол и тези момчета израстват в тези мачове и добиват опит", допълни ще изпълнителният директор на варненския клуб.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, НБЛ - мъже, Черно море Тича, ИУ Варна, Черно море Тича - 2, Борис Стоянов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи