Лукойл се бори храбро, но не издържа срещу Енисей


Лукойл се бори храбро, но не издържа срещу Енисей
(сн. lap.bg)
18-01-2017 20:31 | Иван Вълчанов

Лукойл Академик изигра изключително оспорван и интересен мач срещу Енисей Красноярск в зала „Универсиада” в София, но загуби с 92-97. С това и шансовете на отбора за продължаване напред към втората фаза остават доста малки. Лукойл Академик няма да завърши на първо място в групата и ще се надява на победа в следващия последен кръг, за да се надява да стане един от двата най-добри втори отбора в шестте групи. След този кръг Енисей има 4 победи и загуба, а Лукойл Академик дели второто място с Донар с по 3 победи и 2 загуби. Следващата седмица „студентите” гостуват на Донар Гронинген.

 

Българският шампион започна мача отлично – със серия от 11-2 и със страхотна игра през първата част успя да натрупа сериозна преднина. Домакините напълно контролираха играта до края на частта, за да стигнат до 27-17 след нея. До почивката обаче Лукойл не успя да удържи нападението на руснаците както в началото и допусна 31 точки през втората част, което позволи на Енисей да намали разликата на 4 на полувремето.

 

Страхотно начало на второто полувреме направи разликата на Лукойл цели 15 точки, но Енисей си остави шанс за обрат в края, приближавайки се на 5 след 30 минути игра. Още в началото на последния период гостите стопиха изоставането си и започнаха най-интересните минути от мача. Дълго време водачеството се сменяше и имаше доста изравнявания, а последната минута започна при равенство – 87-87. Гостите вкараха кош, след което Лукойл сгреши в нападение и след фаул в защита разликата стана 3 точки при 25 оставащи секунди. Дани Гибсън беше фаулиран и вкара два наказателни удара, за да намали разликата на точка, а след бърз фаул и два успешни наказателни за съперника тя отново стана 3. При 18 секунди до края Дани Гибсън отново застана на линията и вкара един от опитите си за 90-92 и притежание на Енисей. Нови два успешни наказателни удара за гостите направиха разликата 4 точки, а след пропуск в следващата атака Лукойл вече нямаше шанс за обрат и загуби.

 

Дани Гибсън беше най-резултатен за Лукойл Академик с 27 точки, а Филип Виденов държеше Лукойл Академик в мача и завърши с 26 точки (4 тройки) и 5 асистенции. С дабъл дабъл от 16 точки и 11 борби завърши Максим Корниенко.

 

За победителите Сюлейман Бреймо вкара 17 точки, 16 добави Владислав Трушкин, а по 15 нанизаха Франк Елегар (12 борби) и Василий Заворуев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЕНИСЕЙ КРАСНОЯРСК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Енисей Красноярск, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи