Любомир Минчев: 35 минути играхме много добре


Любомир Минчев: 35 минути играхме много добре
18-01-2017 11:52 | beroebasket.com

Берое победи черногорския Теодо в предпоследния кръг от SIGAL-UNIQA  Балканската лига. Така старозагорци със сигурност си осигуриха участие във следващата фаза, а след седмица срещу Куманово ще решат и първото място в група А. Ето какво каза след мача старши-треньорът на отбора Любомир Минчев:

 

„35 минути играхме много добре, но в последните пет минути при 30 точки преднина за нас се отпуснахме и имаше опасност дори да загубим преднината си. Даже не за 5 минути, а за 2:30 можехме да загубим аванса, който ни трябваше, за да победим. Свалиха бързо разликата, а ние трябваше да победим с 14 или повече точки. Последните 5 минути ме ядосаха. Иначе през останалото време смятам, че играхме добре“, обясни наставникът на Берое Любо Минчев.

 

За съжаление подходихме лежерно на финала, макар че на таймаута казах това да не става. Понякога обаче и аз не мога да контролирам всичко. Теодо играе по този начин – доста нечисто, с доста симулации за фаул в нападение на противника, правят го не само срещу нас, но и в други мачове. Това го знам и бе последното, което преди мача казах на играчите – че трябва да са концентрирани, да внимават и да не реагират на евентуални такива симулации и провокации“, допълни още Минчев.

 

Треньорът на Теодо Миодраг Кадия пожела на Берое участие във финала на Балканската лига този сезон.,  „Берое са много качествен отбор, с много добър треньор. Имаха страхотен процент стрелба през първото полувреме, включително и от зоната за три точки. Мога само да им честитя този успех и да им пожелая да играят финал в турнира.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, SIGAL-UNIQA Балканска лига, Теодо
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи