Лукойл Академик решава съдбата си във ФИБА Къп днес


Лукойл Академик решава съдбата си във ФИБА Къп днес
(сн. lap.bg)
18-01-2017 10:22

Днес от 18:30 часа в зала „Универсиада” в София Лукойл Академик ще изиграе един от най-важните си мачове за сезона. Българският шампион посреща руския Енисей Красноярск в мач, който в много голяма степен ще реши първото място е група P на турнира ФИБА Къп.

 

Припомняме правилата на турнира – в тази фаза отборите са разпределени в шест групи. Напред ще продължат осем отбора – първите от съответните групи заедно с двата най-добри втори отбора. При победи днес и в последния кръг срещу Донар Гронинген Лукойл Академик ще завърши на първата позиция.

 

Енисей Красноярск без съмнение е най-сериозното име в групата. В първия мач в Русия Лукойл Академик загуби от него с 21 точки разлика. Тогава решаваща беше борбата под коша, в която руснаците имаха голямо предимство. Лукойл Академик обаче показа, че може да играе на много високо ниво като защита, борба и концентрация срещу Донар в предишния си мач в зала „Универсиада” и ако повтори представянето си, има всички шансове за победа днес.

 

Проблемът за „студентите” е отсъствието на ключов играч – Павлин Иванов, който е аут за няколко седмици с контузия на коленни връзки. Отборът беше напуснат и от единия от високите играчи – Саша Загорац.

 

Най-опасният играч на Енисей е Франк Елегар, който записва средно по 16.7 точки и 9.6 борби в турнира до момента. Друг американския играч – Тони Тейлър защо има силни показатели – 15.4 точки, 4.9 асистенции и 3.6 борби.

 

Цената на билетите за мача е 3 лева, а Лукойл Академик ще разчита на подкрепа и от страна на феновете, които искат да гледат европейски баскетбол в София.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ГРУПА Р НА ФИБА КЪП

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Енисей Красноярск, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи