Христо Захариев: Наясно сме, че това е най-важният ни мач


Христо Захариев: Наясно сме, че това е най-важният ни мач
(сн. lap.bg)
17-01-2017 19:37 | Иван Вълчанов

Христо Захариев ще има изключително важна роля за Лукойл Академик в утрешното домакинство на Енисей Красноярск. Шампионите приемат руснаците от 18:30 часа в зала "Универсиада" и трябва задължително да спечелят, ако искат да се борят за класиране в следващата фаза на Купата на ФИБА Европа. Ето какво каза Захариев след тренировката на тима си 24 часа преди двубоя:

 

"Наясно сме, че това е може би най-важният ни мач. Енисей е доста корав съперник. Тимът допусна две поредни загуби, така че съм сигурен, че играчите ще са доста мобилизирани. Залогът е същия и за тях. Очаквам много тежък мач и се надявам да покажем игра и да успеем да победим, тъй като ще бъде много хубаво да се класираме за осминафиналите. Със сигурност ще бъде много трудно, но се надявам да успеем да ги преодолеем. Ще дадем всичко от себе си.


Миналият мач ни взеха доста борби в нападение, което им донесе доста повторни атаки и оттам и точки. Утре ще трябва да се фокусираме изцяло върху борбата, която ще е много важен компонент. Ако успеем да се справим с това, мисля, че ще победим.


Със сигурност ако играем със същата енергия и концентрация в защита, както срещу Гронинген, ще ни е от голяма полза и е много важно. Няколко дни работихме върху това и се подготвяхме за двубоя. Наблегнахме на защитата и на борбата, които ще са основните фактори.


Възможно е да играя и на позиция 4. Откакто Загорац си замина остана само Корниенко на този пост, така че е възможно. Все още не знам, ще видим какво ще реши треньорското ръководство на самия мач."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, ФИБА Къп, Христо Захариев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи