ДАС със санкции и предупреждения към Спартак Плевен


ДАС със санкции и предупреждения към Спартак Плевен
17-01-2017 12:16

На редовното заседание на Дисциплинарно-административният съвет към НБЛ след четиринадесетия кръг на Националната баскетболна лига-мъже бяха взети следните решения: 

 

По доклад на Владимир Атанасов, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Спартак Плевен и Рилски спортист на 13.01.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1. ”Неколкоктарно съм описвал, че по време на официални мачове от НБЛ в зала "Балканстрой" от към страната на скамейката на домакините винаги има правостоящи зрители, независимо че в близката трибуна на залата има свободни места. На това място винаги стои униформен служител от охраната и винаги този служител е безмълвен фигурант по време на целия мач. На тази среща, в 4.30 мин от втори период, при спряно време, двама зрители, стоящи в описаната по-горе зона до отборната скамейка, се нахвърлиха върху съдията Красимир Стойнов и без основание и никакво право бурно оспорваха и реагираха на съдийско отсъждане. На около половин метър от тях безмълнво стоеше дежурният полицай от охраната и спокойно гледаше разигралата се грозна сцена. На полувремето на срещата извиках ръководителя на дежурната група полицаи и му обърнах внимание за неизпълнението на задълженията на охраната да осигурява ред в залата. Той спокойно отговори, че ще вземе отношение, но през второто полувреме стоящите прави зрители продължиха да гледат мача на същите места. Крайно време е да се задължи Спартак Плевен да изиска от админситрацията на спортната зала на официалните мачове в тази зона да няма зрители.”

 

2. ”След завършването на срещата в съдийската съблекалня не беше подсигурена топла вода. Изчакано бе повече от 20 мин, но без резултат. В този случай считам, че администрацията на спортната зала не е изпълнила определено задължение по изискванията на Наредбата на НБЛ.”

 

Решение:

По точка 1, комисията на ДАС счита, че Спартак Плевен е необходимо да подобри организацията на предстоящите срещи от НБЛ, както и изискванията към назначената охрана. Налага се да се подобри обстановката около резервната скамейка, като не се допускат в тази зона други лица освен имащите право да я ползват. По повод на доклада от ДП и допуснатото поведение на зрители, на основание чл.37.1 от ДАП, ДАС наказва Спартак Плевен с имуществена санкция в размер на 500 лв.

 

По точка 2, ДАС счита, че за предстоящите срещи в зала "Балканстрой", по изискванията на Наредбата чл.54: ”БК домакин е задължен да осигури за съдиите баня с топла вода” да спазят изискванията по нормативните документи. 

 

По доклад на Любомир Амиорков, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Левски 2014 и Академик Бултекс 99 на 13.01.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.”Техническо нарушение на скамейката на Левски 2014”

 

2.”Техническо нарушение на N11 П. Иванов от отбора на Левски 2014”

 

Решение:

По точка 1, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва отбора на Левски 2014 с глоба в размер на 300 лв/трето за сезона/

 

По точка 2,съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва П. Иванов с глоба в размер на 100 лв. 

 

По доклад на Чавдар Зехиров, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Черно море Тича и Балкан на 13.01.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.”Техническо нарушение на N9 Д. Карамфилов от отбора на Черно море Тича”

 

Решение:

По точка 1, съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Д. Карамфилов с глоба в размер на 100 лв.

 

По доклад на Румен Калпакчиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на Ямбол и Лукойл Академик на 14.01.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.”Техническо нарушение на N9 Д. Агре от отбора на Лукойл Академик”

 

2. „Техническо нарушение на N11 С. Говедаров от отбора на Ямбол"

 

Решение:

По точка 1, съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Д. Агре с глоба в размер на 100 лв.

 

По точка 2, съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказава С. Говедаров с глоба в размер на 100 лв. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДАС, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи