36 университета искат новия ЛеБрон Джеймс, вижте защо (видео)


36 университета искат новия ЛеБрон Джеймс, вижте защо (видео)
(USA Today)
10-01-2017 15:05

Първото нещо, което трябва да знаете за Зион Уилямсън е, че той е на 16 години. Роден е на 6 юли 2000 година и вече е сред най-добрите гимназисти в САЩ. Ако не сте чували за него, то значи не сте един от тези над 10 милиона, които са гледали негови изпълнения в YouTube. Сигурни сме обаче, че след този материал ще го направите.


Уилямсън вече е висок над два метра и тежи малко над 100 килограма. Тялото му определено е доста развито, а интересното е, че това се случва за месеци. Много от специалистите в САЩ му предвиждат бляскаво бъдеще, а някои дори го сравняват с ЛеБрон Джеймс заради неговия атлетизъм. И има защо. Неговата история не е като тази на ЛеБрон, за когото от първия момент всички бяха наясно, че е талант, който не може да бъде пропуснат. Но Зион се опитва да се изкатери по стълбата нагоре и засега по прави по чудесен начин. Още на 5-годишна възраст той е казал, че иска да играе колежански баскетбол и да е №1 в страната. И не е далеч от този момент.


На 5 години Уилямсън бе единственият на такава възраст в отбор от 9-годишни. На 9 пък той се е будел всяка сутрин в 5, за да стреля и да прави упражнения. Никой обаче не е очаквал да стане толкова висок толкова рано. Отделно той има и метър вертикален отскок, което му позволява да прави невероятни неща.

 


В първата си година в гимназията Уилямсън играе като гард, когато получава първата си оферта от университет. Той трябва да влезе в колеж през лятото на 2018-а, но вече има цели 36 оферти!!! Те идват от елитни програми като Дюк, Канзас, Северна Каролина и други, като лично Майк Кшижевски е говорил и е ходил да се среща с таланта.


Миналият февруари бе моментът, в който акциите на Уилямсън скочиха сериозно. Тогава той наниза 32 точки за своята гимназия за важна победа, а малко след това в друг турнир хвана алей-ъп пас и прегази съперник за изпълнение, което събра над 100 000 гледания в интернет за нула време.

 


Тези силни представяния на Уилямсън бяха последвани от нови и нови такива, за да се стигне до това да е считан за втория най-добър играч на своя набор. №1 засега е ранкиран Марвин Багли, но офертите към него са далеч по-малко.

 


В началото Уилямсън е играл като гард, но малко след като става на 15 и вече израстнал, усеща болки в коленете и гърба. Скоро след това обаче те отминават и така той намира атлетизма си. Самият играч признава, че не знае как се е случило и просто е приел, че може да прелита покрай съперниците. Той обаче вярва в себе си и сам пише миналото лято в социалната мрежа Туитър, че ще шокира света.


Уилямсън е един от само 1 313 човека, който музикалната суперзвезда Дрейк следва в Инстраграм. Неговите последователи пък са близо 90 000 и нарастват. А защо... уверете се сами от видеата по-долу.

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Зион Уилямсън
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи