Академик Бултекс 99 привлече национал


Академик Бултекс 99 привлече национал
03-01-2017 15:08

Академик Бултекс 99 направи много сериозен трансфер в първите дни на новата година, научи BGbasket.com. Пловдивчани привлякоха национала Димитър Димитров, който се договори с клуба до края на сезона.


Това няма да е първи престой за Димитров в клуба от родния му град. В края на сезон 2013/2014 той се включи за Академик в края на сезона в Младежката лига и спомогна за спечелването на първото място.


През миналия сезон Димитров бе част от Лукойл Академик и записа средно по 10.0 точки и 3.7 борби в 34 мача от родното първенство. През лятото той обаче се контузи на лагера на националния отбор и се възстановяваше известно време.


В началото на миналия месец Димитров изигра три срещи с австрийския Аркадия, в които записа по 7.7 точки и 5.0 борби. След това той тренираше с италианския Ферара, където можеше да замести контузен състезател, чиято травма обаче не се оказа толкова сериозна.


Очаква се Димитров да направи първата си тренировка с новия отбор още днес и да дебютира за мъжете в събота в двубоя срещу Черно море Тича. В същото време пък от Академик си тръгва Тео Джонсън. Американецът бе в пробен период до днес, а ръководството е преценило, че ще се лиши от услугите му.


"Много сме доволни от този трансфер. Макар да няма още 24 години, Митко има достатъчно опит в сериозни отбори и съм сигурен, че ще си помогнем взаимно. Вярвам, че той ще се впише много добре в състава, а и фактът, че ще играе в родния си град ще го мотивира още повече," коментира за BGbasket.com треньорът на пловдивчани Асен Николов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи