Елена Станкова: Поддържаме интригата, масовостта не е гаранция за качество


Елена Станкова: Поддържаме интригата, масовостта не е гаранция за качество
31-12-2016 19:56 | Иван Вълчанов

В навечерието на новата 2017-а година BGbasket.com се обърна към треньорите на отборите женското първенство, за да кажат каква година изпращат, какво очакват от следващата и да споделят мнението си за настоящото първенство. Ето какво каза старши-треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова:

 

„Годината беше успешна и за мен, и за Хасково 2012. Играхме дългоочакван финал, който беше една подготовка за спечелване на златен медал през 2017 година.

 

За разлика от всички негативни коментари по отношение на женското първенство, смятам че трите водещи отбора са много стойностни и напълно достатъчни, за да поддържат интригата в първенството. Има шампионати с повече отбори, но там обикновено един отбор се отличава от всички останали, след това има подгласници – два или три отбора и останалите са на доста ниско ниво. Ние това, което трябва да направим – да поддържаме интригата с равностойни отбори, сме го направили. Масовостта не е гаранция за качество.

 

Всяка година пожелавам едно и също – на колегите ми да няма контузени състезателки, да са живи и здрави и да могат да си изпълняват нормално задълженията, а на феновете – да са все повече в залите. Надявам се ние да им предоставим класен баскетбол и интрига във всеки мач.”

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Елена Станкова, Хасково 2012, ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи