Георги Манов от далечно Мексико: Георги Панов е безсмъртен


Георги Манов от далечно Мексико: Георги Панов е безсмъртен
29-12-2016 15:58

На редакционната поща получихме писмо от Георги Манов - бивш баскетболен съдия, който от години живее в Мексико. То е свързано с кончината на Георги Панов, след като легендата на родния баскетбол си отиде навръх Коледа. Публикуваме писмото на Манов без редакторска намеса:

 

Драги ми приятели от BGbasket.com,
Разтърси ме вестта за кончината на Георги Панов!


Трогна ме до сълзи публикуваното от Тодор Димитров! Сигурен съм, че познава и Венцеслав Йорданов, който също е написал толкова верни и красиви неща за Гецата. Моля ви, поздравете ги от мое име и искам да им кажа: - Момчета, докато в Родината има хора като вас, които не са виждали на живо легендите на българския баскетбол от 50-те и 60-те години на миналия век, но могат да кажат и напишат тези думи за един от тях, поне се успокоявам, че БЪЛГАРСКИЯТ БАСКЕТБОЛ НЕ Е УМРЯЛ!


Аз имах привилегията и щастието да видя на живо всички тези големи звезди на родния баскетбол, макар и в края на неза-
бравимата им спортна кариера. Освен това, съм прочел и препрочел всичко написано за тях от онези години досега. Имам си и мое, собствено подреждане на първите седем души, които смятам за безспорни - Константин Тотев (когото единствен не съм виждал на терена, а и не знам дали е жив все още), Цвятко Барчовски (надявам се да се е позакрепил, след прекарания инфаркт), Илия Мирчев, Виктор Радев и Георги Панов (които вече ги няма) и Любомир Панов и Атанас Пейчински (дано са живи и здрави).


Единствен от тях, когото познавах лично и съм се обръщал към него с „бате Геца“, бе Георги Панов. Като студент в МГИ съм играл срещу отбора на ВИИ „Карл Маркс“, който той водеше. Като начеващ съдия по баскетбол съм го имал като дежурен представител на БФБ, а и доста пъти сме се засичали на секретарската маса или съм му свирил мачове в Студентската група. Той беше активен състезател до 37-38-годишна възраст, а на 55-60 години изглеждаше като младеж - слаб, висок, без никакъв корем. Мислел съм го за безсмъртен!


ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи