Георги Николов: Мястото на Левски е сред първите два отбора в България


Георги Николов: Мястото на Левски е сред първите два отбора в България
(сн. lap.bg)
16-12-2016 14:58

Левски 2014 представи днес своя нов спонсор на пресконференция в Пресклуб „България”. Това е дружество за търговия с електрическа енергия Енекод. То ще обезпечи изцяло бюджета на клуба до края на сезона, но партньорството между двете страни е с дългосрочна цел. Това заяви Георги Николов, член на борда на директорите. Той каза още, че работи за привличането на нови партньори.

 

Ето какво още сподели той пред медиите:

 

„Искаме да запазим марката Левски, тя е традиция не само в българския баскетбол, а и в целия спорт. Желанието ни за подкрепа дойде по две основни линии - първата от тях е, че БК Левски има сериозно традиции, доста сериозна юношеска школа и може би най-голямата и всеотдайна публика в България, която спаси отбора през 2014. Предвид това, което се случи с други клубни отбори, въпреки техните традиции в спорта, не смятахме, че беше добре това да сполети и Левски.

 

Това, което ни направи впечатление в г-н Папазов е, че той винаги гледа на баскетбола малко над клубно ниво. Освен за силен Левски той винаги се старае да популяризира баскетбола на национално ниво, да създава една по-конкурентна професионална лига в България и да работи за един по-добър национален отбор, който да се представя добре на европейско ниво. Втората причина беше, че принципите ни с клуба съвпадат, съответно откритото отношение към своите партньори, лоялността към хората, които са помагали на отбора и желанието са непрестанен прогрес.

 

Поставихме краткосрочни и дългосрочни цели. Младите момчета трябва да видят, че лоялността се отллаща и ние се съгласихме с решението да не се привличат нови играчи. В дългосрочни цели работим по привличането на нови партньори сред нашите действащи бизнес партньори и други спортни меценати. Смятаме, че мястото на Левски е сред първите два отбора на България, но затова ще ни е нужно време и финансов ресурс. Не гледаме на този проект като бизнес инвестиция с очаквана възвращаемост. Очакваме, че мястото на Левски трябва да е в професионалната лига на България. Това е важно не само за феновете, а за цялата баскетболна общност. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Георги Николов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи