Левски 2014 представи официално новия си спонсор


Левски 2014 представи официално новия си спонсор
16-12-2016 14:25

Левски 2014 представи своя нов спонсор на пресконференция в Пресклуб „България”. Това е дружество за търговия с електрическа енергия Енекод. То ще обезпечи изцяло бюджета на клуба до края на сезона, но партньорството между двете страни е с дългосрочна цел. Това заяви Георги Николов, член на борда на директорите. Той каза още, че работи за привличането на нови бизнес партньори.

 

„Надявам се, че мъките са приключили.”, каза президентът на Левски 2014 Тити Папазов. Той сподели още, че отборът ще търси по-добро място, но най-важното е развитието на играчите и че не е честно сега да дойдат нови играчи, а момчета, които бяха в отбора и в трудните му моменти през последните две години, заслужават своя шанс сега. Папазов сподели още, че не е бил сигурен дали отборът е щял да завърши сезона, ако не се е появил този спонсор.

 

„Всичко стана съвсем случайно след мое интервю след загуба на Левски ме питаха дали ще има уволнения, а аз казах, че за нас на този етап приоритет е оцеляването, а не резултатите. От компанията ме потърсиха явно впечатлени от моето изказване. В тези две години и половина, в които сме полагали всячески усилия да оцелеем, съм се молил ден и нощ, загърбил големите амбиции и това, което се случваше в предишните години, да се моля само отборът да съществува. Имахме възможност да наследим много млади играчи от миналото ръководство, защото има добра организация на детско-юношеската школа.

 

За мен това е спасение, защото всеки месец беше ходене по мъките. Смятам, че бяхме на ръба на изчезването. Предстоят ни 4,5 месеца, в които да направим цялостна стратегия  за бъдещето. Независимо с какъв бюджет разполагаме приоритет за нас ще бъдат младите играчи. Има позиция, в която може би трябва да се засилим, но това може да стане на по-късен етап. Ако има някой българин, който може да бъде привлечен и ще бъде полезен, няма проблем да привлечем един или двама човека.

 

Към днешна дата няма нито един ден закъснение в Левски. Спокоен съм за бъдещето, защото вървахме месец за месец. Сериозната перспектива пред Левски 2014 е да се направи една по-широка основа от финансови благодетели. Появата на Енекод спасява баскетбола в София. Без нашият отбор нямаше да има софийски отбор в лигата. Това, което най-много ми дава надежди, е тяхното желание за по-дългосрочно сътрудничество, което минава през доста условности. Бяхме в един розов свят, който свърши. Надявам се, че ще бъде по-предпазливи и насочени към една по-голяма основа и хора, които помагат. Иска ми се по-целенасочено да извървим пътя до там, където Левски беше. Тези изстрадани две години и половина ме научиха, че трябва да се намери по-стратегическо управление. На никой не му се е вярвало, че един период може да бъде толкова дълъг. Toва, което направиха феневете да се спаси Левски, ме караше да се чвуствам задължен до последно да не предам каузата, за да се спаси Левски.", каза президентът на клуба Тити Папазов.

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Тити Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи