Берое излиза за шест поред в Адриатическата


Берое излиза за шест поред в Адриатическата
08-12-2016 11:55

 

Берое Стара Загора ще изиграе третото си гостуване от началото на сезона в Адриатическата лига тази вечер. Заралийки играят в Словения срещу местния Триглав в пореден мач от надпреварата.


Беройки са убедителен лидер в класирането на група А с 5 победи от 5 мача и днес ще опитат да станат 6 от 6. При успех на 99% тимът ще гарантира и първото място в групата, което може да се случи на 100% още следващата седмица при домакинството на Плейоф Хепи.


Тази среща ще е дебют за Таня Гатева като старши-треньор в мач от европейски турнир. Нейната кариера начело на тима започна лошо с поражение от Монтана преди дни, но сега ще опита да се реваншира. Отделно вчера тя имаше рожден ден и няма да има по-добър подарък от това отборът да й подари победа.


Заралийки отново ще разчитат на ударното американско трио Закъри, Рийд и Пъркинс, заедно с подкрепата на опитните българки Славова, Нанева, Римпова, Томова и Костова. Това са основните оръжия на Берое, които ще опитат да спечелят и мача в Словения.


Със сигурност в Триглав ще са амбицирани да се реваншират за загубата си в Стара Загора. Тогава тимът отстъпи с 13 точки разлика, а по-лошото е, че миналата седмица падна с 38 от Партизан. Това несъмнено ще мотивира още повече словенките, които ще искат да изтрият неприятното чувство от двубоя в Белград. Триглав е лидер в словенското първенство със 7 успеха от 7 мача, но има колебливо представяне в Адриатическата лига. Ребека Абрамович, Сандра Йевтович и Жива Здолшек са основните движещи сили на словенките в надпреварата и именно те ще са основните заплахи за коша на българския отбор.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА A НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи