Нощта на рекордите в НБА: Ръсел и Клей с исторически постижения


Нощта на рекордите в НБА: Ръсел и Клей с исторически постижения
06-12-2016 19:02 | Георги Кучков

Голдън Стейт Уориърс надделя без никакъв проблем над Индиана Пейсърс при резултат 142-106, а в светлината на прожекторите бе изцяло Клей Томпсън. Шампионът от миналогодишния конкурс за стрелба от тройката реализира фрапантните 60 точки, като бе повече от перфектен при стрелбата си от всякъде. Клей реализира 21 стрелби от 33 опита, което с точност е 63.6%, а от любимата за него позиция(тройката) бе над 57%, като реализира 8 от 14-те си опита, и допълни с 10/11 (90.9%) от наказателната линия. При това той завършва без нито една грешка в статистиката си.

 

Всичко това Клей постига за едва 29 минути на паркета като записва 40 точки за първото полувреме. Преди тази нощ, последното изпълнение с 40 точки за полувреме е на Коби Браянт през 2003г, а мачът е срещу Майкъл Джордан и Вашингтон Уизардс. Освен това Клей Томпсън е реализирал най-много точки - 60 до края на трета част, откакто за последно това направи отново легендата на Лейкърс Коби, който през 2005 година в мач срещу Далас записва 62.

 

Интересно сравнение се появи с участието на великия Уилт Чембърлейн, който е рекордьор за реализирани точки в един мач. Уилт реализира 100 точки за 48 минути на паркета, което прави средно по 2.08 точки на минута, а Клей реализира 60 точки за 29 мин, което прави по 2.7 точки на минута. Дори това сравнение само по себе си доказва колко уникално е постижението на Клей Томпсън, който е второ поколение играч от НБА.

 

Докато всички обаче се възхищават на постижението на Клей, то поредният трипъл дабъл на Ръсел Уестбруук вече се приема за нещо нормално. Уестбрук записва 6-ти пореден трипъл дабъл, като заради неговото извънземно представяне страдат противниците на Оклахома Сити. Ръс поведе отбора си и към 6-ти пореден успех. Този път го отнесе намиращият се в криза състав на Атланта Хоукс. Уестбруук успя да приземи „ястребите” с 32 точки, 13 борби и 12 асистенции на сметката си и всичко това за 33 мин на паркета. В игра за Атланта се завърна Пол Милсап, който лекуваше травма, но дори той не стига и „ястребите” бяха свалени от „гръмотецата” Уестбрук.

 

Ръс вече се намира на 3-то място в класацията с поредни тръпъл-дабъли. Второто място си делят Ем Джей и Биг Оу с по 7, а на първо е Уилт с 9.

 

Ръсел Уестбрук вече има 11 трипъл дабъла само за този сезон. Интересното е, че за този сезон той има повече трипъл-дабъли от Стеф Къри, Винс Картър, Кевин Дюрант, Пол Пиърс, Трейси МакГрейди, Дуейн Уейд и Пену Хардуей, отколкото те имат в кариерите си.

 

Междувременно Марк Гасол се присъединява към списъка с играчи постигнали трипъл-дабъл през настоящия сезон, след като записа 28 точки, 11 борби и 11 асистенции като допълни и с 2 чадъра за 45 мин на паркета. Освен него в списъка са още Крис Пол, Ражон Рондо, Янис Андетокумбо, Джулиус Рандъл(1), Леброн Джеймс(3), Джеймс Хардън(4) и Ръсел Уестбрук(11).

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ръсел Уестбрук, Оклахома, Клей Томпсън, Марк Гасол, Коби Браянт
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи