Да си спомним за Румен Пейчев


Да си спомним за Румен Пейчев
03-12-2016 09:40

Днес, 3 декември, се навършват 6 години от смъртта на една от най-светлите личности в историята на българския баскетбол – Румен Пейчев. Той ни напусна на 3 декември 2010. Ако беше жив днес, щеше да бъде на 65 години.

 

Румен Пейчев е роден на 28 септември 1951 година. Многократен шампион и носител на Купата на страната. Участник и на европейски първенства. По-голямата част от състезателната му кариера преминава в отбора на ЦСКА. След приключването й става треньор на любимия ЦСКА, първо като помощник на Петко Маринов, а след това е и старши треньор. Два пъти шампион на България и носител на Купата на страната. По-късно е и асистент на Петко Маринов и в Лукойл Академик и на Константин Папазов в Левски. За последно Пейчев бе треньор на деца в школата на Левски.

 

След смъртта на Румен Пейчев обновената баскетболна зала на ЦСКА на стадион „Българска армия” получи неговото име. Също така BGbasket.com учреди награда за най-етичен треньор на негово име и изборът не е случаен, защото всички го помнят с неговата доброта.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи