Монтана отново не даде шанс на Цървена Звезда


Монтана отново не даде шанс на Цървена Звезда
30-11-2016 20:19

 

Втори успех над Цървена Звезда и общо четвърти в групата си в Адриаческата лига записа отборът на Монтана 2003. Тимът от Северозапада бе домакин на сръбския гранд и след по-добра игра спечели с резултат 77-54. Така монтанки затвърдиха още веднъж доброто си представяне през сезона до момента и продължават битката за първите места в група В. Към момента тимът е с баланс 4-2, докато Будучност и Атлете Целе имат по 4-1. До края на първата групова фаза Монтана има да играе с Будучност у дома и македонския Бадел като гост, но на практика вече си е осигурил място в следващата фаза.


След равностойно начало Монтана направи серия от 7-0, за да поведе. Малко след началото на втората четвърт домакините вкараха и 9 точки поред, след което разликата стана за първи път двуцифрена при 10. Те я запазиха и до почивката, която дойде при +11 за шампионките на България. В третата част домакините поддържаха преднината си, а старт от 7-0 на последната четвърт я вдигна до 15 точки и на практика реши крайния изход. Това обаче не спря монтанки, които доминираха в последните минути и увеличиха с още разликата.


Голямото предимство на домакините дойде при стрелбата от тройката. Монтана успя в 8 от 23 опита, докато звездашките не вкараха нито една от шест стрелби зад линията.


Много силно за успеха игра Шарел Алън, която завърши с 16 точки, 9 асистенции и 7 борби. По 11 точки отбелязаха Радостина Димитрова, Лиза Бърджис и Христина Иванова, а всички 11 състезателки на тима влязоха в игра.


За гостите 11 точки и 7 борби имаше Мина Джорджевич.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи