Ники Колев и юношите на Берое учат на първите стъпки в баскетбола


Ники Колев и юношите на Берое учат на първите стъпки в баскетбола
30-11-2016 13:53 | beroebasket.com

Състезатели от юношеския отбор на БК Берое, треньорите от школата на „зелено-белите“ се включиха в поредния спортен празник, организиран от баскетболния клуб и Превантивния център в училищата в града. Този път домакин на проявата бяха второкласниците от 6-о ОУ „Свети Никола“, а тя бе част от Програмата за спорт и здравословен начин на живот, изпълнявана от двете организации за втора поредна година.

 

В рамките на един учебен час децата се включиха в серия от игри, с които играчи и треньори се опитаха да им покажат първите стъпки в баскетбола. Специалистите от Превантивния център пък. разясняваха кои са основните правила на здравословния начин на живот. В края на срещата децата получиха покани да посетят заедно с родителите и близките си двубоя на първия отбор срещу Академик Бултекс 99 в събота от 18:00 часа в зала ДЗУ.

 

„Страхотно съм изненадан от интереса на децата към играта. Също така и организацията е на много високо ниво. С нашите действия ще можем да запалим тези дечица, които на нас ни трябват. Не може да се каже още отсега кое от тях ще стане голям баскетболист, защото те са още много малки. Годините до ставане на играч са много. Има обаче високи дечица, които ако успеем да вкараме в залата, с едно постоянство, което се изисква навсякъде, имат голям шанс да станат добри играчи“, коментира след гостуването в учебното заведение един от новите треньори в школата на „зелено-белите“ и бивш играч на Лукойл Академик Николай Колев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое (18), Николай Колев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи