Силни земетресения удариха Централна Италия


Силни земетресения удариха Централна Италия
(сн.Reuters)
27-10-2016 00:03 | bgathletic.com

Два месеца след като при по-силен трус загинаха близо 300 души и бяха сринати със земята няколко малки градчета, нови силни трусове разлюляха Италия тази вечер. Трусовете бяха с епицентър на 68 км източно от град Перуджа в Централна Италия, съобщи "Ройтерс".

 

Първото земетресение е било с магнитуд 5.4 по Рихтер и е било регистрирано около 19 часа местно време. В 21:18 часа имаше втори трус с магнитуд 6.4 по Рихтер.

 

Трусовете са усетени и в града, в който живее Ивет Лалова, който също е в централаната част на Италия, съобщава BGathletic.com. Този път, за щастие, няма загинали, а няма данни и за ранени български граждани. До момента има информация за двама ранени италианци.

 

Съобщава се за паднали мазилки от сгради. Кметът на Кастел Сантанджело сул Нера заяви, че в градчето няма ток. Премиерът на Италия Матео Ренци каза, че е в постоянна връзка с службите за защита на населението.

 

Епицентърът на трусовете с дълбочина 10 и 8 километра е близо до градчето Кастел Сантанджело сул Нера до Перуджа, между областите Марке и Умбрия.

 

Земетресенията са били усетени в Пескара, Л′Акуила и Анкона, както и в столицата Рим, както и в Аматриче - най-зле засегнатото селище при земетресението от 24 август. Аматриче е само на 70 км от Риети. Трусовете са усетени почти до границата с Австрия. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Земетресение, Италия
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи