Рилецо изстрада драматична първа победа във ФИБА Къп


Рилецо изстрада драматична първа победа във ФИБА Къп
Йордан Бозов показва страхотна форма и отново бе най-полезен с 28 точки
26-10-2016 23:51

Рилски спортист записа първа победа в турнира за Купата на ФИБА Европа. В двубой от 2 кръг тимът на Людмил Хаджисотиров надигра трудно като гост Сигал Прищина със 104-100 след продължение. Българският отбор водеше почти през целия мач, но в края изпусна съперника и се наложи да се бори за победата си в допълнителното време. Така мачът в косовската столица продължи над два часа, но самоковци си тръгнаха с първи успех в група Н, след като имат и едно поражение до момента. В следващия кръг на 2-и ноември Рилецо гостува на турския Бюючекмедже.

 

Рилски спортист започна отлично мача и се възползва от грешките на съперника, за да поведе с 8-2 през първите минути на мача. Постепенно Сигал се върна в мача, но самоковци играеха много здраво в защита, а след две поредни тройки на капитана Бозов и една на Делич българите направиха бързо двуцифрен аванс от 15 точки след първия период. Сигал Прищина подобри значително играта си във втория период и наложи контрола си на терена, за да свали пасива си до 2 точки 44-46, две минута преди края на първото полувреме. Три фаула в така бяха отсъдени на Рилецо. Тройка на Бозов за край на втория период обаче отново даде предимство от 7 точки за самоковци на почивката.

 

На няколко пъти в третия период Рилецо направи двуцифрен аванс, но след няколко грешки в нападение, съперникът свали пасив отново до точка минута преди края й. Малко след началото на последната част домакините обърнаха за първи път в резултата, а точно в този момент Йордан Бозов наниза тройка, за да върне преднината на своя тим. Малка се запази разликата в последните минути, но Рилецо поддържаше аванса. Секунди преди края съперникът обърна за кратко,а Златин бе фаулиран от тройката и не трепна нито веднъж, за да изравни отново за 93-93. Последва таймаут, а след него никой не успя да отбележи и мачът отиде в продължение. В него домакините започнаха със серия 7-2 и поведоха сериозно в резултата, но българският отбор се бори до последно и обърна при 102-100, за да удържи успеха до край.

 

Българският отбор имаше 8 борби повече от съперника и показаха страхотен процент на стрелба от фаула - 27/30 (90%)

 

Йордан Бозов изигра пореден силен мач и наниза 28 точки и 8 борби за победата (10/10, 100%от фаула). Ненад Делич отбеляза 22, Златин Георгиев също се включи много силно във важните моменти и отбеляза общо 14 точки. Келвин Паркър завърши с 13 точки и 7 асистенции, 12 точки имаше Джеръл Симънс, а с 10 остана Еван Бройнсма.

 

За Сигал Прищина над всички със 17 точки бе Боян Трайковски, 16 отбеляза Ем Джей Рет, а 15 Едмонд Аземи. По 12 точки реализираха Андрю  Лорънс и Герти Шима.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СИГАЛ ПРИЩИНА - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МАЧОВЕТЕ ОТ ГРУПА Н НА ФИБА КЪП

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА Н НА ФИБА КЪП

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Сигал Прищина, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи