Радмила Търнър: Убедена съм, че България отново ще бъде домакин на Европейско през 2017


Радмила Търнър: Убедена съм, че България отново ще бъде домакин на Европейско през 2017
(сн.БФБ)
26-10-2016 15:02

Миналата седмица Младежката комисия на ФИБА Европа проведе своета годишно събрание в София. BGbasket.com се свърза с една от най-добрите ни състезателки от миналото Радмила Василева – Търнър, която в момента работи в комисията за подрастващи на международната централа относно това какво бе обсъдено на срещата и какви решения бяха взети. Ето как отговори тя пред нас:

 

„Младежката комисия има 2 срещи годишно – есента, която е концентрирана върху оценяване на летните турнири и пролетна, която е насочена към дискусии. На тази среща също се обсъдиха Европейските първенства за 3х3, Европейското  за 18-годишни от Дивизия А, което бе отменено временно и ще се състои през декември в Самсун, Турция. Проведохме дискусии относно промоцията и излъчването на младежките европейски първенства, както и потенциалните кандидатури за домакинства на 2017 година. Комисията също бе информирана за различни проекти, финансирани от Youth Development Fund, треньорски програми и други подобни инициативи и програми.

 

За това как София бе избрана за домакин на тази среща отвисоко равнище, проведената платформа за  FIBA U14 Get Together и какви бъдещи инициативи предвиждат с БФБ, Радмила сподели следното: БФБ е активен и много добър организатор на младежки европейски първенства и предлага отлични условия. Ние преценихме, че би било полезно да се предостави възможност на местни специалисти да се включат в програмата, да създадат лични контакти с колеги от други европейски федерации, за да обменят опит и идеи. Специалисти от класата на Пини Гершон и Костас Мисас бяха на разположение, както и моят колега Майкъл Шварц,  който отговаря за треньорските програми във ФИБА Европа и Крис Дийл, елитен треньор от САЩ.

 

 

Делегатите от цяла Европа останаха възхитени от тази конференция, от цялостната организация, включително хотел, зала, храна и транспорт. Ние работим добре с федерацията и планираме съвместни програми, по-специално в опресняване на треньорските програми, поддържаше на програми за минибаскетбол, сътрудничество с младежката комисия на федерацията. Убедена съм, че България ще получи отново домакинство за младежко европейско първенство през 2017 година и ще се справи отлично с организацията."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Радмила Търнър, ФИБА Европа
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи