3 от 3 за Берое в Балканската лига


3 от 3 за Берое в Балканската лига
(сн. BGbasket.com)
25-10-2016 19:50

Берое спечели трета поредна победа в група А на SIGAL-UNIQA Балканска лига. Пред своя публика тимът от Стара Загора посрещна косовския Башкими и спечели със 72-63. Така заралии остават без поражение в надпреварата и оглавяват класирането в групата си. Момчетата на Любо Минчев изиграха добра втора четвърт, в която направиха силна серия и така се откъснаха. След това те водеха в резултата до края и отбиваха опитите на съперника за обрат. Следващият мач на Берое в турнира е 9 ноември в Черна гора срещу Теодо. 

 

В началото и двата тима бележеха трудно и откъсвания нямаше. Първо такова имаше малко след началото на втората четвърт, когато Берое дръпна със 7 точки, а скоро след това серия от 14-2 направи разликата 16. Последните 4 точки преди почивката бяха за гостите, а след нея беройци продължиха да водят. И все пак гостите съумяха да се върнат в мача, като намалиха до 6 точки, след което "зелените" отговориха веднага. Въпреки това с тройка на Бирай преди сирената за край на третата част разликата падна до 7 точки и шансовете на косоварите се завърнаха. Въпреки това домакините продължиха да водят в резултата и не допуснаха съперника още по-близо. Те отговориха на всеки опит на Башкими до края на срещата и така се поздравиха със заслужен успех.

 

Шейн Гибсън стана най-резултатен за успеха с 15 точки, а добави и 5 борби и 3 отнети топки в актива си. Омари Гудул се включи с 14 точки, 5 борби, но и 7 грешки, а Арън Джоунс влезе с 12 точки и 8 борби.


За гостите Микаиле Тмушич бе най-резултатен с 16 точки, а 15 и 7 борби имаше Кежуан Джонсън.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАШКИМИ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Башкими, Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи