Абдикацията на циганския крал


Абдикацията на циганския крал
24-10-2016 21:56 | Василен Димитров, сп. ′Икономист′

За сгромолясването на Тайсън Фюри причините са класически в бокса, но виновен е и произходът му
 
 

Сензацията, която сътвори Тайсън Фюри, детронирайки Владимир Кличко, беше всичко, за което мечтаеха българските почитатели на бокса. А именно Кубрат Пулев да извоюва короната в свръхтежката категория при професионалистите – едно от най-авторитетните отличия в спорта, редом с това за най-бърз човек на планетата. Надяваха се Кобрата да се нареди до най-великите. До Мохамед Али, Майк Тайсън и Ивендър Холифийлд. Да излезе на ринга на големите пари.

Това, което Тайсън Фюри се превърна след триумфа си над Кличко, е всичко, ненавиждано от боксовите фенове. Скоропостижно сдаване на най-престижната титла. И то без бой. При това с привкус на наркотици, звездомания и депресия. А рекапитулацията е компрометиране на най-авторитетната категория, която от времето на силните мачове на истинския Тайсън се бори за репутацията си. Най-вече заради скандали с уговорени мачове, съмнителни съдийски решения и липсата на истински герои. 

В крайна сметка Бесния Фюри (преводът на фамилията му Fury от английски език е бесен – б. а) вбеси всички. Симпатичният доскоро здравеняк от Манчестър пропиля с лека ръка всичко, което Кличко успяваше в продължение на десетилетие да задържи. Всички титли вкупом. Естествено, че издънката на Фюри е заслуга на целия му екип, пълен и ръководен от роднини. За сгромолясването си има причини класически за света на тежките бойци.

 

Целия материал прочетете ТУК

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи