Шумен и Академик Варна с успешно начало в А група


Шумен и Академик Варна с успешно начало в А група
Кьосев избухна с 46 точки за Академик Варна
23-10-2016 21:05

Отборите на Шумен и Академик Варна записаха победи в първите си мачове от източния регион на мъжката А група. Шуменци надвиха Черно море Тича -2 като домакини, а Академик се наложи над Делфин като гост в Бургас.

 

След много стабилно първо полувреме Шумен поведе на втория отбор на Черно море с 15 точки. Варненци успяха да се върнат в мача, стопявайки повече от половината си дефицит през третата част. До края домакините запазиха преднина и удържаха победата с 87-79, въпреки че на моменти разликата падна само до 1-2 точки.

 

Васил Михайлов записа 28 точки и 15 борби за победителите, 14 отбеляза Антонио Станков, а с 12 и 16 борби завърши Андрей Иванов. За Черно море Кристиян Кръстев записа 26 точки и 11 борби, а Цветомир Куртев се включи с 20 точки и 6 асистенции.

 

В друг мач от източната дивизия в днешния първи кръг Академик Варна спечели като гост на Делфин с резултат 92-82. Варненци спечелиха първата част с 27-20, но домакините избухнаха с 32-16 през втората, за да се откъснат напред. Равностойна трета четвърт запази преднината от 9 точки на Делфин, но страхотна последна десетка, спечелена с 28-9, включително серия от 13-2 в последните 4 минути донесе успеха на Академик.

 

Васил Кьосев избухна с 46 точки, 10 борби и 6 асистенции за победителите, Константин Костадинов добави 15, а Симеон Савов – 11. За Делфин Манол Тончев записа 28 точки и 12 борби, а 18 плюс 6 асистенции и 5 борби добави Димитър Рошманов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕЛФИН - АКАДЕМИК ВАРНА

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА -2

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ИЗТОК

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ А ГРУПА - ЗАПАД

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен, Черно море Тича -2, Академик Варна, Делфин, А група - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи