Майкъл Картър-Уилямс премина в Чикаго, Тони Снел поема към Милуоки


Майкъл Картър-Уилямс премина в Чикаго, Тони Снел поема към Милуоки
(сн. AP)
17-10-2016 22:25

BGbasket.com продължава да дава думата на всеки, който обича баскетбола, както и това да пише за него. Най-новият ни блогър е 18-годишният гард на Ахил Георги Кучков. Негова любима тема е НБА, а днес ни представя и първата си публикация.

 

Гардът на Милуоки Бъкс Майкъл Картър-Уилямс е пред своят четвърти сезон в НБА като за трите си години в лигата, оставя срещу името си средни показатели от по 14.5 точки и 6.1 асистенции. Избраният за Новобранец на годината за сезон 2013-14, носейки екипа на Филаделфия, ще стартира своят четвърти сезон, защитавайки цветовете на Чикаго Булс. Картър-Уилямс ще се присъедини към състава на „биковете” след сделка с неговият втори отбор в лигата Милуоки, който пък от своя страна ще си осигури услугите на Тони Снел, съобщи по-рано днес журналистът от ESPN Марк Стейн.

 

Картър Уилямс е изтеглен под номер 11 по време на драфта през 2013 г от университета на Сиракуза от състава на Филаделфия, но още в началото на вторият му сезон бе пратен в състава на Бъкс. За жалост последният сезон за 25-годишния гард не се разви по най-добрия начин, след като получи контузия през март и се наложи да бъде опериран. В негово отсъствие пък, голям прогрес на позиция гард показа 21-годишният „гръцки чудак” Янис Андетокумбо, който демонстрира изключителен атлетизъм и умения за чуждата до този момент позиция на разпределител. В отсъствието на титулярния гард, Янис записа повече от впечетляващи резултати и остави срещу името си 19.1 точки, 8.1 борби, 7.3 асистенции, 1.9 чадъра и 1.5 откраднати топки.

 

Тони Снел също е пред своят четвърти сезон в лигата на „извънземните”, но до този момент за разлика от Майкъл, неговата роля е била да помага от пейката на позициите леко и тежко крило. Двуметровия вече бивш играч на Чикаго записва по 5.3 точки и успеваемост от 35.1% от зоната за три точки, като записва и по 18.5 минути на мач. Снел е изтеглен в същата година, в която е изтеглен и Майкъл, но под номер 20 от университета Ню Мексико.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Майкъл Картър Уилямс, Тони Снел, Чикаго, Милуоки
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи