Стефан Михайлов: Участието в Адриатическа лига ни дава предимство в българското първенство


Стефан Михайлов: Участието в Адриатическа лига ни дава предимство в българското първенство
(сн. БФБ)
13-10-2016 16:20

Старши-треньорът на Монтана 2003 Стефан Михайлов коментира втората победа на отбора си в Адриатическата лига (прочетете ТУК). След домакинството на Бадел 1862 вчера той говори и за новия сезон в държавното първенство за жени. Ето думите му:

 

„Чакаме Хасково – първи кръг тук, следващата събота. Мачът с Цървена звезда е сменен за 2 ноември. Имаме почивка следващата сряда в Адриатическата лига. В събота почва българското първенство. Хасково отново е с добра селекция - играчи, които ще продават в НБА и циркове, които ще правят всеки мач.

 

Аз като треньор и момичетата като състезателки може само да сме благодарни на баскетболния клуб, че ни осигури това участие в Адриатическата лига, което е нещо по-различно от българското първенство. Играем с отбори от различно държави, с различни стилове на игра. Смятам, че има доста добри отбори в тази лига, най-добрите отбори от бивша Югославия. Първата ни цел е да преминем във втората фаза. Системата е такава, че имаме гарантирани 8 мача. Да може да направим още 8 – да станат 16. Ако успеем в тези 16 мача да покажем, че заслужаваме да играем финална четворка, ще отидем във Final Four. За печелене на Лигата и на финали смятам, че сме далеч като за първа година. Не сме и някакъв голям отбор. Играем добре засега. Още не сме играли с най-добрите отбори – босненския шампион, Будучност Подгорица. Триглав е другият словенски отбор. Видяхте миналата седмица отбора на Атлетик Целие, който съшо е доста добър отбор. За нас е много голямо предимство, че го победихме. Този отбор ще има доста победи до края.

 

Ние имаме да защитаваме Купа и първенство в българското първенство. Ако бяхме станали втори или трети щяхме да искаме да сме нагоре. Сега най-нормалното в шампионоата е да се борим да си защитим титлата и Купата. Има голяма конкуренция – други отбори с чужденки, с добра селекция и организация. На нас и Берое участието в Адриатическа лига и в мачове с по-равностойни отбори като че ли ни дава предимство в българско първенство, но нищо не се знае. Останалите три отбора също са добри, на нашето ниво.”

 

Ваня Николова, кореспондент на BGbasket.com в Монтана

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефан Михайлов, Монтана 2003, ДП - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи